Gå til sidens hovedinnhold

Størst skogskader etter Dagmar på Østlandet

Oslo (NTB): Skogskadene etter orkanen Dagmar er mest omfattende på Østlandet, men utfordringene framover blir trolig størst på Vestlandet.

Siste anslag er at 700.000 kubikkmeter skog er blåst ned, opplyser Statens landbruksforvaltning (SLF). Dette baserer seg på rapporter fra fylkesmennene, Skogbrand Forsikring og Skogeierforbundet. Omfanget er ventet å øke noe, ettersom en del skader fortsatt kan være uoppdaget.

- Vi oppfordrer derfor skogeiere til å gå ut og få oversikt over skader i egen skog, sier seksjonssjef Per Guldbrand Solli i SLF.

Skadene er spredt over store deler av Sør-Norge, og over halvparten er registrert på Østlandet. Utfordringene er likevel størst på Vestlandet, der skogen ikke er så lett tilgjengelig, driftsapparatet lite utbygd og færre har forsikring.

Etter 2005 dekkes ikke lenger stormskader i skog av den offentlige naturskadeordningen, og for å få dekket tap er det derfor nødvendig å forsikre skogen.

- Skogfond kan brukes til å dekke forsikringspremien, og kanskje er ikke alle skogeiere klar over det, sier seksjonssjefen. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene