RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storstilt opptrapping av USAs militæraksjon i Irak

USA trapper opp sin militæraksjon mot opprørere i Irak. Her er hangarskipet USS George H.W. Bush fotografert i Adenbukta i oktober på vei tilbake fra et oppdrag i forbindelse med i luftangrepene i Irak og Syria.
USA trapper opp sin militæraksjon mot opprørere i Irak. Her er hangarskipet USS George H.W. Bush fotografert i Adenbukta i oktober på vei tilbake fra et oppdrag i forbindelse med i luftangrepene i Irak og Syria. Foto: Us Navy (Reuters)
USAs president Barack Obama har godkjent å sende opptil 1.500 flere amerikanske soldater til Irak for å hjelpe lokale styrker i kampen mot IS.

Soldatene skal i likhet med de totalt rundt 1.400 som allerede er i Irak, ikke utføre kampoppdrag. Deres oppgave er i stedet å gi opplæring, råd og hjelp til irakiske sikkerhetsstyrker, inkludert kurdiske styrker som kjemper mot opprørsgruppen Den islamske staten (IS) i Irak, opplyser Det hvite hus.

Obama vil i tillegg be Kongressen om å bevilge 5,6 milliarder dollar til operasjonene i Irak og Syria. 1,6 milliarder dollar er tiltenkt opplæring og utrusting i Irak, opplyser Det hvite hus fredag.

Samtidig kunngjør Pentagon at det amerikanske forsvaret også skal opprette to nye operative sentre utenfor hovedstaden Bagdad og irakiske Kurdistans hovedstad Arbil. En rekke treningsleire skal også bygges over hele Irak. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere