RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storstreik lammer flytrafikken

LAMMES: Norwegian og SAS blir satt på bakken tirsdag.
LAMMES: Norwegian og SAS blir satt på bakken tirsdag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Parat stanser all flytrafikk på landets største flyplasser i en time kommende tirsdag

Det gjør de i protest mot arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) forslag om økt adgang til midlertidige ansettelser.

– For å få politikerne i alle partier til å forstå alvoret, setter vi alle fly på de store flyplassene i landet på bakken tirsdag 9. desember mellom klokken 13 og 14, sier Parats nestleder Vegard Einan.

Dette dreier seg om all flytrafikk fra flyplassene Bodø, Tromsø, Værnes, Flesland og Gardermoen. Selskapene som rammes er SAS, Norwegian og Widerøe.

Lovforslaget har dramatiske følger for norsk arbeidsliv, og det er på tide at politikerne våkner, sier Einan, som ber stortingspolitikerne sette seg inn i konsekvensene lovforslaget vil ha – spesielt for unge arbeidstakere i etableringsfasen og for kvinner i arbeidslivet.

– Kan gå raskt

Einan frykter at lovbehandlingen kan skje raskt.

– Vi har kilder i regjeringsapparatet, som sier til oss at dette forslaget kan bli hastebehandlet i Stortinget innen kort tid. Derfor reagerer vi så sterkt og så tydelig alt i dag, sier han til VG

Einan mener regjeringens fleksibilitet er på arbeidsgivers premisser.

– Jeg hører Erikssons argumenter om at ansatte får større ansvar for egen arbeidssituasjon, men du risikerer ikke en fremtidig karriere eller jobben din ved å si nei til en arbeidsgiver som etter eget forgodtbefinnende kan avslutte arbeidsforholdet ditt når som helst, sier nestlederen.

– Ingen ser ut til å bry seg

Einan har ingen tro på at flere midlertidige vil gi økt sysselsetting.

– OECD og deres generalsekretær, Angel Gurría, sier at mindre enn halvparten av dem som får en midlertidig stilling har en fast jobb etter tre år. I tillegg advarer både Arbeidstilsynet og Stami mot Erikssons forslag, men ingen ser ut til å bry seg, sier Parats nestleder. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere