RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storsvindel med norske bruktbiler avslørt

Oslo (NTB): Titusenvis av biler er omsatt svart i Norge de siste årene. Biloppkjøpere har unndratt flere millioner kroner i skatt og avgifter, mener skattemyndighetene og politiet.

Team fra Tollvesenet, politiet og skattemyndighetene satte denne uken i gang en omfattende jakt på kriminelle aktører i bruktbilmarkedet.

En årvåken ansatt i Tollvesenet kom på sporet av svindelen ved å studere lister med navn over personer som skylder års- og omregistreringsavgift til staten, melder TV 2.

Svindelen foregår ved at oppkjøpere kjøper biler fra privatpersoner fra hele Norge. Svindlere selger bilen videre, enten til ny kjøper i Norge eller så selges den til oppkjøper i utlandet. Hele veien blir det betalt med kontanter, som muliggjør svart omsetning. Myndighetene vet at mange ikke har betalt skatt for inntekter, men de jobber fortsatt med å kartlegge omfanget.

- Vi vet jo at så mange som 900 privatpersoner i Norge i løpet av de siste årene har kjøpt og solgt nesten 100.000 bruktbiler. Noen er omsatt i Norge, mens noen er faktisk solgt helt til Afrika, sier tolldirektør Bjørn Røse til TV 2.

Svindlerne bruker ofte identiteten til andre personer når salgsmeldingen fylles ut, og slik unngår de å bli registrert. I et tilfelle står en 83 år gammel kvinne, nå bosatt i Irak, som eier eller tidligere eier av mer enn 400 biler. En annen person er registrert med langt over tusen biler omsatt på noen få år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere