RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort fiskebruk brant ned

Voldsom røykutvikling under brannen i Stamsund.
Voldsom røykutvikling under brannen i Stamsund. Foto: Øystein Ingebrigtsen (LOFOT-TIDENDE)
Sist oppdatert:
Fiskebruket Jangaard Export i Stamsund brant ned.

Kvart på ni fredag morgen fikk politiet melding om brannen hos Jangaard Export AS i Stamsund. Både ansatte, naboer og området ble evakuert på grunn av farlig røyk som veltet utover havna. Alle evakuerte ble tatt inn i kantina til Aker Seafoods.

Se flere bilder fra brannen her!

I tillegg ble småbåter langs kaia berget unna.

Redningsskøyta "Det Norske Veritas" bisto i slokkingen av anlegget som ble helt overtent. Ved minst to anledninger eksploderte det så kraftig i bygget at deler av taket blåste vekk. Politiet spekulerer i at årsaken kan være propanflasker eller kjøleanlegget.

De første opplysningene gikk ut på at ingen personer kom til skade, men ved titiden ble det kjent at to personer ble kjørt til sykehus med røykskader.

- To personer er på vei til legevakt med ambulanse. Jeg har ikke kjennskap til hvor alvorlig dette er, sa operasjonsleder Lisbeth Hansen til Lofot-Tidende klokken 10.15.

Ved ettiden melder politiet at det nå er snakk om en kontrollert nedbrenning. I tillegg har en person til blitt behandlet for røyskader på stedet.

- Det er evakuert i alt 21 personer. I tillegg til de to som ble sent til sykehus med ambulanse, ble en person behandlet for røykskader på stedet, etter at han hadde kommet seg innenfor politiets sperringer. Det er nå snakk om en kontrollert nedbrenning. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Saken vil bli etterforsket av politiet, melder Midtre Hålogaland politidistrikt til Lofoten-Tidende.

Les flere saker fra Lofot-Tidende her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere