*Nettavisen* Nyheter.

Stort flertall mot religiøse symboler på jobb

Oslo (NTB): Et stort flertall av befolkningen i Norge mener at lærere i grunnskolen, dommere og uniformert politi ikke bør være kledd på en måte som tydelig signaliserer deres religiøse ståsted.

03.06.13 13:12

Skaut, turban og kors skal ikke prege klesdrakten til lærere, dommere og politi ifølge en ny undersøkelse fra Stiftelsen Kirkeforskning (KIFO), skriver Aftenposten.

Tre firedeler av befolkningen ønsker at rettssalen og møtet med uniformert politi skal være fri for religiøse symboler som forteller om myndighetspersoner er kristne, muslimer eller hinduer.

Det er liten forskjell i oppfatningen blant de spurte enten de er kristne, er ikke troende eller har et annet livssyn. Heller ikke alder ser ut til å endre befolkningen nokså entydige syn på at man ønsker et livssynsnøytralt rettsvesen. Undersøkelsen viser at det en generell skepsis til at yrkesgrupper som utfører oppgaver og tjenester på vegne av det offentlige, bærer klesplagg eller symboler som tydelig signaliserer religiøs tilhørighet.

- Samtidig blir ulike yrkesgrupper vurdert ulikt. Motstanden er klart størst mot at de som utøver kontroll og makt overfor borgerne på vegne av samfunnet skal bære tydelige religiøse symboler og klesplagg. Motstanden er mindre mot at lærere gjør det, sier Ulla Schmidt, som har vært medansvarlig for denne delen av KIFOs undersøkelse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag