*Nettavisen* Nyheter.

Stort, flott og dyrt

Båtlivet på Miami Beach handler om havfiske, og om å vise seg frem. Bli med og ta en titt!

20.04.07 16:29

Florida er ferie-stat nummer en i USA. Mange amerikanere drar dit på «sydenferie», og noen har flyttet ned til sol og varme for godt. For båtfolk er området fra Miami og sørover selve indrefileten. Du kan dykke på revene utenfor kysten, havfisket er fantastisk, og turen er ikke lang ned til øyene i Florida Keys. Karibia er bare en ferietur unna.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ronald Toppe

Ekshibisjonisme
Det finnes flere marinaer i Miami-området, men den med de fineste båtene ligger helt sør på Miami Beach. Den lange sandøyen ligger like utenfor fastlandet, og strekker seg flere kilometer nordover.

På Miami Beach handler mye av livet om å vise seg frem. På fortauene foran de kjente Art Deco-hotellene langs Ocean Drive viser kroppsbyggere i bar overkropp frem biceps og sixpack, og det stritter av kjøpepupper. I gaten brummer det i lave og dyre sportsbiler, og drønner fra stereoanleggene til dem som må klare seg med høy lyd i stedet for dyr bil. Stranden ligger like utenfor. Der drønner det også. Lange og smale powerboats drar opp og ned utenfor brenningene hele dagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tidlig om morgenen ligger de fortøyd i Miami Beach Marina. Båthavnen ligger under en håndfull stilige skyskrapere, dette er ikke boligblokker for fattige. Flytebryggene er låst og lukket, men det er god utsikt til båtene fra kaifronten. Midt på er det en utstikker ut til en liten bygning med kontorer, toaletter og drivstoffpumper. Porten er bevoktet, men vaktene ønsket smilende velkommen da jeg ba om å få ta en titt i påsken.

Flere bilder helt nederst!

Svindyrt
Båtene er gjennomgående store, jeg så knapt en båt under 35 fot. Og ikke er de gamle og slitte heller. Det er svindyrt å ha båten sin fortøyd her, 25 dollar per fot per måned. Det blir omkring 80.000 kroner året for en trettifemfoter! Har du råd til det, så har du råd til fin båt også...

Det lå i alle fall to Cigarette powerboats i marinaen da jeg var innom, og minst en racing katamaran. Men det som trekker blikket er de store luksusbåtene. Jeg så en Pershing 75, en diger Sunseeker, og ikke minst en Mangusta 92. Vil du leie en sånn en koster det deg en halv million, i uken!

Klikk på bildet for å forstørre.

Ytterst i marinaen lå megayachten «Lady Anne». Den er en av de hundre største yachtene i verden, og har tilbrakt siste del av vinteren i Bahamas etter å ha krysset Atlanteren via Kanariøyene i januar.

Havfiske
Men det var flest havfiskebåter å se. Tretti - førti fot lange, og utstyrt for stangfiske etter tunfisk. De høye tårnene over flybridgen er til utkikken. Mange av disse båtene hadde profesjonelt mannskap som holdt på å gjøre dem klare til dagens fisketur. Krom og messing ble pusset, og stengene gjort i stand. En av dem, «Captain Gas», hadde bare ett sete å fiske fra, med holdere til alt fra stenger til ølbokser. En skikkelig egobåt!

Klikk på bildet for å forstørre.

Få master å se
Seilbåter var det få av. Det lå en rekke med turbåter helt nord, flest Hunter og Sun så vidt jeg kunne se. Det er et aktivt seilmiljø i Miami, men seilfolket har båtene sine i marinaer langs fastlandskysten.

I Miami Beach Marina er det fart og image som teller!

Flere bilder nedenfor!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.