Gå til sidens hovedinnhold

Stort koronautbrudd knyttet til kafé i Mandal

Kommunen opplever at viruset er svært smittsomt.

Totalt er 17 personer nå bekreftet smittet etter et utbrudd på Tidemands Café i Mandal i Lindesnes kommune. Det er nærkontakter i 14 andre kommuner.

Det melder Lindesnes kommune.

Serveringssted ble smittested

Lørdag morgen testet en kvinne positivt på koronaviruset i kommunen. Smitten knyttes til utbruddet på Tidemands Café.

11 av de 17 personene som er knyttet til dette utbruddet er folkeregistrert i Lindesnes, og er i isolasjon. 230 personer i kommunen er i karantene.

504 personer tilknyttet utbruddet er så langt satt opp til testing, men testtall og karantenetall øker. Det er i tillegg registrert 40 nærkontakter i 14 andre kommuner. Av disse har seks personer så langt testet positivt, skriver kommunen.

Les også: Her er ulven i desperat jakt for å overleve

Kan være superspreder-virus

Lindesnes kommune opplever at viruset er svært smittsomt. De opplever også at flere har mange nærkontakter. Dette fører til at mange må i karantene, og virksomheter må stenge ned.

Les også: Svensk historiker om Norge og overdødelighet: - Dette er helt unike tall

Kommunens råder innbyggerne til å være ekstra forsiktige, og å unngå besøk og arrangementer de kommende dagene. Innbyggerne oppfordres til å være mest mulig hjemme - eventuelt utendørs.

Lørdag er 79 koronasmittede innlagt på sykehus i Norge. Dette er en økning på tre personer fra i går. 17 av disse personene får respiratorbehandling, melder NTB.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem