*Nettavisen* Nyheter.

Stort kunsttyveri i Hedmark

Hamar (NTB): Malerier verdt over 2 millioner kroner ble stjålet fra en bolig på Hedmarken torsdag 20. september.

28.09.12 14:17

Politiet har etterforsket saken bredt, men har så langt ikke noen informasjon om hvem som står bak innbruddet, og utelukker ikke at det kan ha vært et bestillingstyveri.

- Vi har gjennomført en grundig kriminalteknisk undersøkelse i huset, og vi håper det kan gi oss ledetråder videre. Politiet vil ikke si noe om hva slags spor som er sikret, eller gå inn på hvordan innbruddet i huset skjedde og hvordan tyveriet ble oppdaget, sier politioverbetjent Steen Morten Johansen ved Hamar politistasjon.

Det dreier seg om bilder malt av eliten av norske kunstnere fra den nasjonalromantiske perioden på midten av 1800-tallet. Velkjente Adolph Tidemand og Hans Gude er blant kunstnerne.

Kunstverkene er etterlyst i nasjonale og internasjonale kanaler, og politiet har også kontakt med Økokrim, som har erfaring og kunnskap om etterforskning av denne type kriminalitet.

- Vi vil etter hvert vurdere å gå ut med mer opplysninger om hvor på Hedmarken innbruddet har skjedd og om spor og informasjon vi har, sier Johansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.