RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort minus for Axis-Shield

Sist oppdatert:
Diagnose-selskapet Axis-Shield leverer blodrøde tall for første halvår, men konsernsjef Svein Lien fastholder at økningen av forsknings- og utviklingskostnadene er fornuftig
Norsk-britiske Axis-Shield fikk et resultat før skatt på minus 4,3 millioner pund i første halvår, mot minus 0,2 millioner pund samme periode i fjor.

Omsetningen økte fra 23,1 til 25,8 millioner pund.

Driftsresultatet falt fra minus 0,4 til minus 4,5 millioner pund, etter en ekstraordinær kostnad på 0,8 millioner. Forsknings- og utviklingskostnadene økte som planlagt med 59 prosent til 6,6 millioner pund, opplyses det.

Forskningskostnadene vil fortsette på et høyt nivå i år, men skal begynne å falle neste år.

Driftsresultat før avskrivninger samt forskning og utvikling falt fra 5,4 til 4,8 millioner pund.

Axis-Shield fastholder i halvårsrapporten at økningen i kostnadene vil styrke selskapets posisjon som en tilbyder diagnoseutstyr.

Selskapet melder at det såkalte Colibri-prosjektet går etter planen for lansering i andre halvår neste år. Prosjektet døpes nå om til Afinion.

Utviklingen i andre halvår beskrives som tilfredsstillende, men det påpekes at den svake dollaren fortsetter å representere en usikkerhet.

Kontantbeholdningen er på 9,2 millioner pund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere