Stort område i Oslo avsperret - skarpskyttere skal hindre eksplosjon

EKSPLOSJONSFARE: Politiet varslet om stor eksplosjonsfare grunnet gassflasker i et brennende bygg ved Frogner stadion.

EKSPLOSJONSFARE: Politiet varslet om stor eksplosjonsfare grunnet gassflasker i et brennende bygg ved Frogner stadion. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Politiet varslet om stor eksplosjonsfare grunnet gassflasker i et bygg som brant på Frogner. Skarpskytter ble sendt til stedet.

15.03.19 09:25

Meldingen om brannen kom klokken 3.24. Rundt klokken 4.18 var brannen i bygget mellom Frogner stadion og en tennisbane slukket.

Det var brannvesenet som varslet politiet om at det sannsynligvis finnes flasker med acetylen inne på stedet.

– Det er stor eksplosjonsfare når slike flasker befinner seg i varme og trykk, sa operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB klokken 4.05.

GASSFLASKER: Gassflasker skapte stor eksplosjonsfare grunnet gassflasker i et brennende bygg ved Frogner stadion. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Kan høre skudd

Klokken 6.13 opplyser politiet på Twitter at skarpskytteren straks vil skyte hull i flaskene, og at det kan høres flere skudd i området.

Fra innsatsleder Erik Hestvik på stedet får NTB opplyst at det er snakk om ni flasker som Delta-medlemmet skal skyte hull i.

Området rundt Frognerparken er avsperret, i tillegg til flere omliggende gater, blant annet deler av Professor Dahls gate og Kirkeveien. Ingen beboere er så langt evakuert.

Klokken 07.51 skriver politiet at de har kontroll over situasjonen.

- Da er eksplosjonsfaren over og Kirkeveien åpnes for ordinær trafikk. Politi og brannvesen blir på stedet en stund til. Saken vil bli etterforsket, tvitrer Oslo-politiet.

Kan bli stengt lenge

Like over klokken 5 opplyste brannvesenet på Twitter at det kan se ut som det blir en langvarig innsats. Årsaken er sikten.

Det samme sier politiet.

– Dette er krevende. Og får vi ikke skutt hull på flaskene, vil det nok ta rundt 24 timer før vi kan nærme oss, noe som vil bli et samfunnsmessig problem på grunn av området som er avsperret, sier Skott.

Bygningen der gassflaskene befinner seg mellom Frogner stadion og tennisbanene rett sør for den. Foto: (Google Maps)

Brant for to uker siden

28. februar brant det i bygningsmateriale på samme sted.

– Vi tenker vårt, men det er politiet som tar den biten og som etterforsker det. Men det er jo spesielt, sier vaktkommandør Morten Bergh ved Oslo 110-sentral til NTB.

Etter forrige brann gikk 110-sentralen ut med en oppfordring til byggeplasser om opprydding og sikker oppbevaring av gass.

– Det er klart at det ikke er blitt gjort nok på denne byggeplassen. Dette blir nok en jobb i etterkant for forebyggende avdeling, sier Bergh.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Brann

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag