Onsdag ettermiddag, litt etter klokken 13.00, gikk det et større jordras over E6 i Malvik i Trøndelag. Selve stedet der raset gikk ligger midt mellom Trondheim og Stjørdal.

En bil ble tatt av raset og fører av bil, som var alene i bilen, ble sittende fast. I over halvannen time satt personen fast under rasmassene, før redningsmannskaper klarte å få vedkommende ut.

Skadet person fraktet til sykehus

Den frigjorte personen ble så fraktet til sykehus. Til Nidaros opplyste politiets innsatsleder på stedet om at den rasfaste personen er skadet, men hvor skadd er ikke kjent.

VG fikk opplyst at den skadde personen var våken og ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus.

De evakuerte har fått flytte hjem

Det ble senere opplyst om at 95 husstander ble evakuert i nærområdet til hvor raset gikk, men klokken 16.18 ga politiet beskjed om at de evakuerte kunne få flytte hjem igjen.

– Alle evakuerte i forbindelse med jordraset får reise hjem - geologer har friskmeldt området, skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Vil ta dager å få åpnet veien

Det raste ut store mengder stein og jord i veibanen på nordsiden av tunnelen og at raset dekker hele veibanen. I område der raset gikk, foregikk det anleggsarbeid for utbedring av E6 i regi av anleggsfirmaet Nye veier. De har satt krisestab etter jordraset.

Om det er noen sammenheng mellom veiarbeidet og jordraset er ikke kjent, men ifølge Nidaros antar politiet det.

Få oppdaterte trafikkmeldinger på vegvesen.no

- Det vil ta dager å få åpnet igjen. Autovern og andre installasjoner er knust, sier trafikkoperatør Frank Nilsen i Vegtrafikksentralen til VG.

- E6 på strekningen Trondheim - Stjørdal: Stavsjøfjelltunnelen stengt på grunn av ras på nordsiden av tunnelen. Vil bli stengt lenge, meldte Vegtrafikksentralen på Twitter.

I en pressemelding skriver anleggsfirmaet Nye veier at det er Statens vegvesen som eier veistrekningen der raset gikk, og at det er de som beslutter når den skal åpnes igjen.

– Nye Veier og vår totalentreprenør kommer til å bistå redningsetatene på skadestedet gjennom de neste timene, heter det i en pressemelding.