RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort slagsmål på asylmottak i Mysen

Åtte personer under 18 år er anholdt av politiet etter et stort slagsmål på Mysebu statlige mottak i Mysen. Tre personer trengte legebehandling.

Situasjonen var amper og uoversiktlig da politiet kom til stedet mandag ettermiddag. De fikk etter hvert kontroll over situasjonen, og åtte personer er anholdt. Den ene av de anholdte er kjørt til sykehus med et mulig brudd i armen.

Til sammen trengte tre personer legebehandling, men ingen av dem har alvorlige skader.

Stort slagsmål
– Det viktigste for oss har vært å skille partene og opprettholde roen der ute. Så får vi se hvor mange som blir pågrepet når vi har fått oversikt over det som har skjedd, sier operasjonsleder Leif Olav Holten i Follo politidistrikt til NTB.

Politiet sendte flere patruljer til stedet. Meldingen var at to grupperinger barket sammen, og at så mange som mellom 15 og 80 personer var involvert. Det skal også ha blitt brukt jernstenger.

– Vi vet ikke mer foreløpig. Det tok litt tid for oss å få kontroll, men det roet seg raskt da vi kom, legger operasjonslederen til.

Avhør
Politiet avhørte mandag kveld folk på stedet ved hjelp av tolker.

Også tidligere har det vært bråk på mottaket. I mai ble fire gutter mellom 15 og 18 år er sendt til legevakta etter et slagsmål, skrev NRK.

I romjula i fjor ble en person er kjørt til sykehus etter et stort slagsmål ved mottaket. Ifølge politiet foregikk krangelen den gangen mellom asylsøkere fra Somalia og Afghanistan.

I 2009 ble seks personer, alle under 18 år, pågrepet etter et slagsmålet. Også da var det en gruppe beboere fra Afghanistan som barket sammen med asylsøkere fra Somalia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere