*Nettavisen* Nyheter.

Stort steinras over fylkesvei 19 i Finnmark

- Kan ikke utelukke at det er folk i raset.

20.10.15 10:55

LINNES (iFinnmark):

– Vi kan ikke utelukke at det er folk i raset, sier operasjonsleder Leif-Magne Thomassen ved Vestfinnmark politidistrikt til iFinnmark.

Steinraset har gått over fylkesvei 19 på Linnes i Lille Lerresfjord. Operasjonslederen vet ikke størrelsen på raset, men sier at begge veibanene skal være dekket.

– Vi har entreprenør på stedet som stenger av veien. Vi er på vei for å se på rasstedet, sikre at det ikke er noen i raset og for å se om det er trygt på stedet nå, eller om det kan komme nye ras, sier Thomassen.

På Twitter ber politiet folk være oppmerksomme og vise hensyn.

Hver dag kjører Trond Arild Negård med hjerte i halsen på fylkesvei 19. Tirsdag morgen var han først på rasstedet.

– Håper ikke liv må gå tapt før noe gjøres, sier han.

Sperrer bygda inne

Fylkesvei 19 er det eneste veien til og fra bygda Lille Lerresfjord. Raset sperrer hele veien, og det er ikke omkjøringsmuligheter. Det fører til at bygda Lille Lerresfjord nå er innesperret.

– Det viser seg nå at raset nok er større enn vi først antok. Det skal være ganske omfattende, og veldig mye stein som har rast ned, sier operasjonsleder Thomassen.

Politiet har foreløpig ingen oversikt over hvor mange personer som er innesperret. De anmoder folk i området om å være oppmerksomme og vise hensyn fordi de enda ikke vet om om det kan komme nye ras.

– Entreprenør er nå på vei til stedet for å ta en vurdering først, før vi eventuelt kan starte oppryddingsarbeidet, sier Thomassen.

Klokken 10.00 opplyser politiet at de akkurat har kommet til stedet.

– Vi er på stedet nå sammen med Statens vegvesen og entreprenøren. Det er et veldig høyt ras, sier Thomassen.

– Det er skummelt

Lars Richard Aas jobber ved Cermaq-anlegget i bygda, og kjører ofte denne veien til jobb. I dag kom han til stedet etter at raset var gått.

– Det er vanskelig å anslå hvor stort det er, men det er i hvert fall 30-40 meter bredt, sier Aas til Nordlys.

Det har også tidligere gått ras på denne veien.

– Det er skummelt, man blir jo litt bekymret. På vinterstid er det enda verre. Det er et skummelt fjellparti som de burde ha sprengt ut, sier Aas.

Les flere saker hos iFinnmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.