RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stort trekk i USAs naturgasslagre

Sist oppdatert:
Naturgassprisene falt svakt i USA i går tross meldinger om et stort trekk i natugasslagrene i forrige uke
Den ukentlige naturgasslagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet ble publisert i går ettermiddag, og viste et fall på 111 milliarder kubikkfot.

Det var blant analytikerne ventet et fall på i underkant av 100 milliarder kubikkfot, ifølge CBS MarketWatch. Uken før falt lagrene med 59 milliarder kubikkfot.

Lagrene er nå på 2.984 billioner kubikkfot, 190 milliarder høyere enn på samme tidspunkt i fjor, og 79 milliarder over snittet for de fem siste årene.

Naturgassprisen på New York Mercantile Exchange steg umiddelbart etter publiseringen til rett under 7 dollar pr. million british thermal units (MBTU), men falt senere i handelen, for å ende ned 9,6 cent til 6,615 dollar pr. mbtu for januarkontrakten.

Prisene toppet seg onsdag på meldinger om kaldt vær, og januarkontrakten ble handlet på nivåer over 7 dollar, det høyeste på ett år.

Den siste tiden kraftige oppgang i naturgassprisene har sendt oljeserviceindeksen kraftig opp i USA i det markedet venter et nytt rush av boreaktivitet denne vinteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere