RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Stortalenter til Øster Hus-Ridley

Sist oppdatert:
Rogalendingene har et lag fullt av spennende unggutter foran neste sesong.

- To av Norges største talenter skriver kontrakt med Team Øster Hus-Ridley, skriver laget i en pressemelding.

Det dreier seg selvsagt om Frederik Strand Galta og Sven Erik Bystrøm. Duoen har hospitert hos det Sandnes-baserte laget siden 1. august, og er nå med på å toppe en spennende satsing som i all hovedsak består av lokale U23-ryttere foran neste sesong.

Galta og Bystrøm kommer begge fra Stavanger SK, der de tross sin unge alder har levert solide resultater.

Tok norgescupen på strak arm
Som 19-åring vant Bystrøm norgescupen sammenlagt i første forsøk. Han vant også gaterittet under NM, denne sesongen. Også under fellesstarten imponerde unggutten stort med sin uredde kjøring.

Allerede i slutten av september innrømmet haugesunderen overfor procycling.no at han ønsket å sykle for Øster Hus-laget i 2012:

- Det blir et lag i Stavanger-regionen. Det kommer jeg til å støtte meg til. Jeg tror det blir bra med lokal tilknytning. Det blir et fint lag å fortsette utviklingen i, fortalte Bystrøm og siktet til en enda sterkere lokal profil for Øster Hus-laget enn det har framstått i inneværende sesong.

U23-linje i vest
Sportssjef Morten Hegreberg har valgt å kvitte seg med Michael og Christofer Stevenson, for å få plass til enda flere talenter fra Stavanger og Sandnes-regionen.

Frederik Galta er jevngammel med Bystrøm og har også kjørt for Stavanger SK tidligere. Han ble nummer seks i norgescupen denne sesongen.

- Frederik er en kjøresterk og offensiv rytter med gode klatreegenskaper. Han har også en god spurt og godt taktisk overblikk, heter det i pressemeldingen fra Øster Hus.

Med signeringen av duoen og frafallet av Roy Hegreberg og Frode Solberg (begge legger opp), har rogalendingene ni ryttere på kontrakt foran neste sesong. Alle er mellom 19 og 21 år gamle.

- Disse rytterne er kapable til det meste. De beviste allerede i år at de matcher de beste norske rytterne. Med denne komponeringen av laget, tror jeg vi blir enda bedre som lag. Vi blir også enda bedre i motbakkene, det beviste Fredrik, Sven Erik og Håvard (Blikra) allerede denne sesongen, sier Hegreberg til procycling.no.

Langsiktig satsing
Øster Hus-Ridley jobber med å fullføre en finansieringsplan for de neste tre årene, og dette har selvsagt vært et viktig punkt i forhold til å knytte til seg nye ryttere.

- Det gir trygghet både for rytterne og oss i ledelsen. Det gir oss forutsigbarhet og muligheten til å jobbe målrettet. Nå kan vi legge en plan for de neste tre årene, og det er selvsagt viktig for oss, sier Hegreberg.

Hele sju av ni ryttere er Øster Hus-Ridley har en bakgrunn fra enten Sandnes SK eller Stavanger SK foran neste sesong. Samtlige er U23-ryttere.

- Får vi se et offensivt mannskap både i ord og handling, eller kommer vi til å høre at «dette laget fortsatt er ungt og har mye å lære», neste sesong?

- Jeg mener at vi kommer til å være blant de beste lagene også neste sesong. Med unge ryttere vet man ikke helt hvor mye de kommer til å utvikle seg, men flere av dem vi allerede har i stallen har tatt voldsomme steg det siste året. Rytterne våre er kapable til det aller mest og flere av dem er ryttere med godt overblikk, gode taktiske evner og lite respekt for andre ryttere.

- De har lyst til å kjøre ritt, og de har lyst til å vinne dem, avslutter Hegreberg.

Team Øster Hus-Ridley i 2012:
Filip Eidsheim (21 år)
Johan Frederik Ziesler (21 år)
Håvard Blikra (20 år)
Daniel Egeland Jarstø (21 år)
Ole Martin Ølmheim (21 år)
Frans-Leonard Markaskard (20 år) - ny fra Ringeriks-Kraft!
Kristian Dyrnes (19 år) - ny fra Sandnes SK
Frederik Strand Galta (19 år) - ny fra Stavanger SK
Sven Erik Bystrøm (19 år) - ny fra Stavanger SK

Ute:
Roy Hegreberg (legger opp)
Frode Solberg (legger opp)
Michael Stevenson (fristilt)
Christofer Stevenson (fristilt)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere