RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortanker til rekordpris

Sist oppdatert:
Det gresksveitsiske tankrederiet Metrostar skal ha kjøpt et VLCC-nybygg for kanonsummen 83 millioner dollar. Kjøpet betegnes som en ren spekulasjon på det knallsterke fraktmarkedet
Prisen er langt over hva man kan bestille nye skip for i Asia, og også langt over hva markedet har sett og indikert av priser på nybygg i det siste.

Skipsmeglere iMarkedet har snakket med i morges, opplyser at prisene som rapporteres for nybygget ligger på 83 millioner dollar, men det er også meldt at prisen ligger på 80 millioner dollar.

- Det er en vanvittig pris, men det er et vanvittig fraktmarked også. Jeg tror 83 er det riktige, sier en av skipsmeglerne til iMarkedet i morges.

Han betegner kjøpet som en ren spekulasjon på det kanonsterke VLCC-markedet, hvor ratene for øyeblikket ligger rett under 100.000 dollar dagen.

- Skipet har leveringsdato 4. desember, og kan raskt være på plass i den arabiske gulf. Holder dagens rater frem til da, så gjør rederen 3 millioner dollar allerede på den første reisen, sier skipsmegleren til iMarkedet.

Nettopp reiseelementet skal være årsaken til at prisene som rapporteres i markedet spriker, 83 millioner dollar sies å være inkludert den første reisen.

Til sammenligning ligger nybyggsprisene ifølge Fearnleys siste rapport på 69 millioner dollar, men det er med levering først i 2006.

Den siste handelen med et nybygg som er rapportert, var John Fredriksens private salg for et par uker siden, som ble rapportert å ligge i området 75-76 millioner dollar. Frontline skal samtidig ha solgt sitt nyeste skip, levert i sommer, til samme pris.

Det er det private saudiarabiske rederiet Saudi Maritime Holding Co (Samco) som er selger av nybygget Samco Scandinavia på 317.000 dødvektonn. Skipet er under ferdigstilling ved Hyundai-verftet i Sør-Korea. Metrostar kom i fokus tidligere i år da selskapet solgte sin flåte av suezmax-tankskip til amerikanske General Maritime.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere