RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortinget bak fasaden

Sist oppdatert:
- Det er en svær virksomhet som drives bak disse veggene. Hvem er de personene som har valgt denne løpebanen? Her er mange artige karakterer, sier Stig Andersen, regissør for serien «Stortinget» som starter på TV 2 i november.

Stortinget er en dokumentarserie på ti episoder hvor vi får møte ansatte og politikere i deres daglige virke. Seerne får kikke bak kulissene og ta del i stortingsåret 2002-2003 – fra den høytidelige åpningen med Kongen i spissen i begynnelsen av oktober, frem til revidert budsjett er levert rett før St. Hans. Regissøren fikk også få ta del i Finanskomiteens lukkede møter som ble ledet av Siv Jensen (FrP).

- Vi kjenner mange av politikerne fra TV, men hvem er de bak fasaden? Stortinget har et indre liv som jeg ikke ante noe om. Er mye rart inni der - du finner alt fra mat og senger til kor og MC-klubber, ler Stig.

Humørfylt

De fleste spesielle karakterene har Stig funnet blant politikere fra SV og FrP.

- De kan nok være friere i og med at de ikke har politisk ansvar på samme måte. Hekki Holmås fra SV er for eksempel en slik type. Han er annerledes og humørfylt. Og så har du selvfølgelig Carl I. Hagen, Siv Jensen og Kristin Halvorsen - hun er morsom å høre på.

Underholdning

I Stortinget er det til sammen 657 mennesker - 165 valgte representanter, 145 rådgivere og 365 ansatte. Filmteamet har naturligvis ikke filmet alle, men det kan være verdt å merke seg at dette er første gang et tv-team har fått være flue på veggen i Stortinget.

- Dette er ikke noen avslørende journalistikk. Vi blir kjent med prosessene og menneskene. Politikken er jo ett år gammel når serien sendes, forklarer regissøren.

- «Stortinget» blir ikke skole- og kateterfjernsyn, men informasjon på en morsom og underholdende måte. Vi fikk veldig god respons blant politikerne etter hvert som de fikk tillit til oss. Sentrale i serien er også vaktmesteren og vaskehjelpen, røper Stig.

Se «Stortinget» på TV 2 fra 10. november 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere