Stortinget ber Eide om Syria-orientering

Oslo (NTB): Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) vil om kort tid orientere Stortinget om situasjonen rundt borgerkrigen i Syria.

- Det har vært en sterk opptrapping av retorikken fra sentrale land når det gjelder situasjonen i Syria. De nærmeste timene og dagene vil vise hva dette munner ut i, sier leder Ine Marie Søreide (H) i Stortingets utenriks- og forsvarskomité til NTB.

Hun venter at utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) omgående kommer til Stortingets utenriks- og forsvarskomité for å orientere om situasjonen. Eide var tirsdag kveld på vei hjem fra Midtøsten, og vil trolig komme til Stortinget så raskt som råd er.

- Vi tar sikte på å få det til raskt. Det er helt naturlig slik situasjonen utvikler seg. Jeg er i løpende dialog med utenriksministeren om tidspunktet, sier Søreide.

Hun tror konklusjonen til FNs våpeninspektører i Syria kommer til å bli sterkt utslagsgivende for hvordan land som Storbritannia, USA og Frankrike kommer til å forholde seg til Syria framover. Det kan ende med en begrenset militæroperasjon for å ta ut eventuelle kjemiske våpeninstallasjoner hvis våpeninspektørene konkluderer med at president Bashar al-Assad har angrepet sitt eget folk med kjemiske våpen.

- Alle indisier peker så langt i den retning, sier Søreide. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.