Stortinget ber om stengte gater

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Oslo (NTB): Stortingets presidentskap ber Oslo kommune stenge Akersgata og Karl Johans gate forbi stortingsbygningen.

07.04.13 11:09

Stortingets presidentskap fikk tirsdag overlevert en omfattende risikoanalyse der både Forsvarsbygg, Politiets sikkerhetstjeneste, Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Oslo-politiet og Statsbygg har bidratt. Analysen ble satt i gang etter terrorangrepene for drøyt halvannet år siden, og ett av tiltakene som foreslås i rapporten er at Akersgata og Karl Johans gate stenges for biltrafikk rundt stortingsbygningen, skriver Aftenposten.

På et møte 21. mars, etter at konklusjonen i rapporten var klar, fattet Stortingets presidentskap et vedtak om stengning eller ytterligere begrensning av trafikken rundt stortingsbygningen.

- For vår del er det ønskelig at disse gatene blir stengt. Vi ønsker en rask fremdrift, sier stortingspresident Dag Terje Andersen til avisa.

Han sier grunnen til at det har tatt så lang tid å stenge Akersgata, er at man først nå har fått et klart, faglig råd om stengning.

- Vi er opptatt av at beslutningene som gjøres om sikkerhetstiltak skal bygge på grundige analyser. Etter 22. juli kan vi ikke bare tenke «hvit kassebil» og fatte vedtak på bakgrunn av dette. Det kan være andre typer anslag enn en bilbombe som er like aktuelle, påpeker Andersen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.