Gå til sidens hovedinnhold

Stortinget krever svar fra forsvarsministeren

Oslo (NTB): En samlet kontroll- og konstitusjonskomité på Stortinget krever forsvarsministerens svar etter bråket rundt Forsvarets spesialstyrker.

Komiteen bestemte tirsdag, etter forslag fra Frp og Venstre, å sende et brev med sju spørsmål til forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

- I kjølvannet av det som er kommet fram gjennom diverse medieoppslag, mener vi det er grunn til å stille forsvarsministeren noen tydelige spørsmål om hva som faktisk har foregått under prosessen med sammenslåingen av spesialstyrkene, sier komitéleder Anders Anundsen (Frp).

Strøm-Erichsen har fått sterk kritikk for ikke å ha tatt på alvor påstander om løgn, manipulasjon og trusler om telefonavlytting fra Forsvarets toppnivå i forbindelse med forslaget om å flytte Marinejegerkommandoen fra Ramsund til Rena. Hun har også erkjent at det tok tre måneder fra hun mottok en kritisk epost fra marinejegernes tillitsvalgte, til hun leste den.

- Dersom det som er fremkommet i mediene er riktig, kan det være en alvorlig sak. Derfor må vi få avklart de faktiske forhold raskt, sier Anundsen. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album