RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortinget krever svar om regjeringens tildelinger

Oslo (NTB): Alle departementene må redegjøre for sine pengetildelinger og tildelingspraksis innen sommeren.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen stiller seg enstemmig bak å avkreve departementene svar på hvem som har fått penger i 2011, hvordan tildelingene er foregått og hvordan økonomi- og tildelingsreglementet, samt forvaltningsloven, ble etterlevd. Komitéleder Anders Anundsen (Frp) bekrefter at det ikke foreligger noen mistanke om ureglementære eller ulovlige tildelinger i andre departementer enn det SV-leder Audun Lysbakken hadde ansvaret for - Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Grunn til mistanke er heller ikke nødvendig for at komiteen skal starte undersøkelser, påpeker Anundsen.

- Vi ønsker en slik gjennomgang etter opplysningene som framkom i forbindelse med saken til Lysbakken, for å bli trygge på at reglementet blir fulgt. Den saken er derfor nå utvidet til å gjelde hele tilskuddsforvaltningen til regjeringen, sier Anundsen til NTB.

SV-fraksjonsleder Hallgeir Langeland sier komiteen ønsker å gjennomføre kontrollhøringen med Lysbakken og eventuelt andre statsråder i løpet av vårsesjonen, og få hele saken ferdig behandlet før sommerferien.

- Noen departementer har flere tildelinger enn andre, som Utenriksdepartementet, hvor det trolig er svært mange tildelinger. Derfor ber vi departementene først svare på når de kan gi svar, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere