*Nettavisen* Nyheter.

Stortinget med advarende pekefinger mot Listhaug

Sylvi Listhaug (FrP) varslet innsatramninger i flyktningpolitikken da hun ble statsråd for innvandring onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Partilederne advarer Sylvi Listhaug mot å føre for hard Frp-politikk.

16.12.15 14:47

Flere setter sin lit til at asylforliket som Stortinget har forhandlet fram, skal binde Listhaug til et detaljert veikart for integreringen av titusenvis av flyktninger framover.

– Det vil jo være en marsjordre for Listhaug for hvordan integreringen skal foregå, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NTB.

Klare rammer

KrF utgjør sammen med Venstre regjeringens støttepartier, og Venstre-leder Trine Skei Grande har klare forventninger til Listhaug: Hun må lykkes med å få til den beste og mest humane integreringspolitikken i Europa.

– Nøkkelen til god integrering er bedre språkopplæring, arbeid og utdanning, sier Skei Grande.

Saken fortsetter under.

Listhaugs jobb vil nå først og fremst bli å få til en god dialog med alle berørte parter. Sleivspark som «godhetstyranni» om folk som stiller opp for flyktninger, bør hun holde seg for god til framover, mener Hareide.

Også Ap-leder Jonas Gahr Støre peker på at asylforliket gir Listhaug klare rammer.

– Listhaug må nå forholde seg til at et bredt stortingsflertall vektlegger betydning av integrering langt mer enn det hennes eget parti har vist at de gjør i ord og handling, sier Støre.

– Innstramming

Da Listhaug fikk overrakt nøkkelen til sitt politikkområde onsdag, var det imidlertid ett ord som gikk igjen: Innstramming.

– Jeg er glad jeg nå har et bredt politisk flertall bak meg for å stramme inn. Jeg gleder meg til å gjennomføre denne politikken, sa Listhaug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag