RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FORTSATT I BUR: Stortinget sier fremdeles ja til pelsdyropptrett, som denne gullreven på en pelsdyrgård ved Gjøvik.
FORTSATT I BUR: Stortinget sier fremdeles ja til pelsdyropptrett, som denne gullreven på en pelsdyrgård ved Gjøvik. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Stortinget stemte ned forslag mot pelsdyroppdrett

Sist oppdatert:
Venstre fikk i Stortinget tirsdag ikke flertall for forslaget om å forby pelsdyroppdrett fra 2017. Et forslag om å framskynde stortingsmeldingen om pelsdyr falt også.

KrF og Senterpartiet stemte sammen med regjeringspartiene i begge tilfeller.

Venstres forslag om et forbud fra 2017 etterfulgt av en femårig avviklings- omstillingsperiode, fikk støtte fra SV og Miljøpartiet De Grønne.

Arbeiderpartiet stemte ikke for Venstres forslag fordi partiet ønsker å se an kompensasjonsordningen først, men fremmet i stedet et eget forslag. Det tok til orde for å framskynde den planlagte pelsdyrmeldingen fra høsten 2016 til våren 2016. SV, Venstre og MDG stemte subsidiært for dette, men flertall fikk det altså ikke.

– Regjeringen går altfor sakte fram. Av hensyn til så vel dyra som næringen trenger vi en mye raskere avgjørelse enn det regjeringen går inn for, sier Aps landbrukspolitiske talsperson, Knut Storberget, til NTB.

– Vi lurer på hvilken kunnskap statsråden nå venter på, for å kunne ta stilling til om hun vil avvikle oppdrett av rev og mink i bur. Det er snakk om rovdyr. De kommer aldri til å tilpasses liv i bur, sier MDGs Une Aina Bastholm.

Stortingsmeldingen det siktes til, skal blant annet utrede konsekvensene av en avvikling av pelsdyrnæringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere