RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortinget stenger i 102 dager - sistemann må huske å slukke lyset

TOMT: Stortingssalen var helt tom da Nettavisen besøkte Stortinget mandag. Men den store lysekronen lyser fortsatt opp salen.
TOMT: Stortingssalen var helt tom da Nettavisen besøkte Stortinget mandag. Men den store lysekronen lyser fortsatt opp salen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Stortinget tar nå pause helt fram til oktober.

STORTINGET (Nettavisen): Fredag var siste møtedag i vårsesjonen på Stortinget, og neste møte finner ikke sted før 30. september.

STENGT: Dette skiltet møter oss på Løvebakken. Inngangen er stengt på grunn av sikkerhetsarbeider.

Men selv avviser stortingsrepresentantene at det er snakk om en lang ferie, for i denne perioden skal de drive valgkamp og møte sine velgere.

Derfor var vi spente da vi møtte opp på Løvebakken mandag formiddag. 

Var det noen politikere som fortsatt var på Stortinget?

Gunnar Stavrum: Stortinget: 100 dager møtefri

To stortingspolitikere
At det er ferietid og unntakstilstand i landets nasjonalforsamling nå, fikk vi erfare allerede på vei inn. For den vanlige hovedinngangen på Løvebakken er stengt, og vil forbli lukket fram til oktober.

GJERDER: Gjerder er satt opp på Løvebakken. Fram til oktober skal det foregå bygningsarbeider her.

På grunn av sikringsarbeider blir vi henvist til inngangen på baksiden av Stortinget, i Akersgata. Der ble vi møtt av to sikkerhetsvakter som sjekket adgangskort, og slapp oss inn.

Men det som møtte oss, var alt annet enn det som er det vanlige i dette bygget. I de ellers så folksomme korridorene på Stortinget, var det nesten ingen å se.

I løpet av tiden vi var der, møtte vi kun to stortingsrepresentanter.

Også i Vandrehallen, der journalister og politikere møtes, var det helt tomt. Unntaket var noen håndtverkere i gangen ved siden av, som forberedte malerarbeid.

Les også: Stortingspolitiker søker sommerjobb

(Artikkelen fortsetter under bilder)

LITE VANDRING: Vandrehallen på Stortinget var også helt tom mandag formiddag.


Lyset ikke slått av

Nettavisen gikk så opp i fjerde etasje, for å komme inn på galleriet i stortingssalen. Men der ble vi møtt av låste dører.

Etter hvert fikk vi vaktene til å åpne dørene, og kom oss inn nede i salen, i selve hjertet av Stortinget. Der debattene i det siste har pågått til langt på natt i innspurten av vårsesjonen. Men nå er det tomt på de 169 plassene til stortingsrepresentantene, og det er helt stille.

Kun lyset står på, og den store lysekronen i taket lyser opp den ærverdige salen, og det midt på lyse dagen. Glemte sistemann å slå av lyset?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MØTEFRI: Neste møte i Stortinget er 30. september. Den høytidelige åpningen finner sted den 2. oktober.


Ikke før kongen kommer

Slik vil det altså fortsette å være i over 100 dager til, fram til det 160. storting kommer sammen til et konstituerende møte 1. oktober.

Den høytidelige åpningen av Stortinget finner sted 2. oktober, og åpningen står kong Harald for. Da skal salen og Stortinget igjen gjenoppstå fra sin stillhet, og pyntes i all sin prakt. 

Og før det skal kommune- og fylkestingsvalget gjennomføres, og valgkampen vil prege sensommeren. Men ferie vil nok stortingspolitikerne også rekke, på de 102 møtefrie dagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere