RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortinget stikker på tur

Sist oppdatert:
Regjeringen gjemmer seg unna på Thorbjørnsrud mens Stortinget har møtefri denne uken, dermed stikker flesteparten av stortingskomiteene til utlandet.
Ifølge Dagsavisen bytter stortingspolitikerne ut Løvebakken med Madagaskar, New York og Spania denne uken.

Hele ni av stortingskomiteene stikker til utlandet, mens tre drar på reise i Norge. Bare Kommunal- og forvaltningskomiteen blir i Oslo. Når regjeringen samtidig stikker til Thorbjørnsrud for budsjettkonferanse, blir det få politikere i regjeringskvartalet og på løvebakken denne uken.

Reisevirksomhet er vanlig for stortingspolitikere. Hver komité reiser på én langtur i løpet av en fireårsperiode, i tillegg til flere kortere turer, gjerne til europeiske land. Venstres Gunnar Kvassheim understreker at det er et tett program på slike turer.

- Vi er på farten fra morgen til kveld hver dag, og får ikke tid til å være turister, sier han til Dagsavisen, hans komité skal på langtur til Madagaskar.

Helse- og omsorgskomiteen reiser til Spania, og komitéleder Harald Tom Nesvik fra Frp forteller at de er ekstremt opptatt av å utnytte reisebudsjettet mest mulig effektivt.

- Det er tross alt skattebetalernes penger vi snakker om. Hvis noen tror en komitéreise med Stortinget er ferie, er de hjertelig velkommen til å henge seg på og se selv, sier Nesvik.

To komiteer - kirke-, utdannings- og forskningskomiteen og forsvarskomiteen - drar til USA denne, mens tre komiteer drar til Brussel.

Hit stikker politikerne

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere