Forrige fredag tok politiet seg inn i stortingsleiligheten til Høyres forskningspolitiske talsmann, Henning Warloe (51), der det ble funnet en mindre mengde narkotika.

Politiet tok seg inn i leiligheten, som ligger i Parkveien i Oslo, med bistand fra Stortingets sikkerhetsvakter.

Etter at nyheten sprakk tirsdag kveld, har Warloe trukket seg fra alle verv i partiet. Han vil fortsette som stortingsrepresentant ut perioden.

- Se om det ha vært brudd
Warloe nekter for å ha kjennskap til narkotikaen som er funnet i stortingsleiligheten, men har fortalt til politiet at en bekjent av ham har hatt tilgang til leiligheten.

Han har imidlertid i politiavhør erkjent at han ved en tidligere anledning har brukt narkotika.

Saken etterforskes for fullt av politiet, og nå opplyser Stortingets presidentskap at de også vil undersøke saken.

- Det har vært spørsmål om det har vært brudd på bestemmelsene når det gjelder bruk av stortingsleiligheten. For det første så får vi avvente konklusjonen fra politiet, og det som blir avdekket. Dernest må vi se på om det har skjedd noen brudd på det regelverket vi har, sier Øyvind Korsberg (Frp), første visepresident i Stortingets presidentskap.

Warloe er siktet for oppbevaring av narkotika, og razziaen i leiligheten kom som følge av etterforskningen i en større narkotikasak.

- Ikke hvem som helst
Korsberg forteller at det er klare regler for hvem som kan bruke en stortingsleilighet.

- Det er blant annet et egenerklæringsskjema man må fylle ut, man fyller ut en leiekontrakt og man oppgir hvem som kan disponere leiligheten i tillegg til representanten, sier han til Nettavisen.

- Vanligvis er det snakk om nærmeste familie. Det er klart man har mulighet til å la kone og samboer bruke leiligheten når de er i Oslo, og noen har jo familie som bor i Oslo, fortsetter Korsberg.

- Men det inkluderer vel ikke venner og «hvem som helst»?

- Venner og hvem som helst ligger nok utenfor det, svarer han.

- Ønsker ikke spekulere
Korsberg ønsker ikke å spekulere i hva konsekvensen kan bli for Warloe.

- Det vil jeg ikke spekulere i, for vi har ikke vært oppe i en sånn situasjon tidligere. Så det får vi komme tilbake til, sier han til Nettavisen.

Han har ingen kommentar til selve narkotikafunnet.

- Selve saken mener jeg ikke så mye om. Den er under etterforskning av politiet, og de skal selvfølgelig få gjøre sin jobb, sier han.

- Sier han har vært dumsnill
Høyre-leder Erna Solberg sa tirsdag kveld at hun har bedt Warloe om å ikke stille til gjenvalg for Høyre i stortingsvalget i 2013.

- Henning sier selv han har vært dumsnill, og hjulpet en venn som har hatt problemer. Han har lånt ut nøkkelen til vennen og latt ham bli der på tross for at dette er i strid med stortingsreglementet, sa Solberg.