RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortinget vil ha graderte parkeringsbøter

Oslo (NTB): Stortinget ber samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) komme med forslag om graderte parkeringsbøter og bedre mulighet til å betale etterskuddsvis.

Bakgrunnen for debatten i Stortinget torsdag er et forslag i fem punkter fra fire av Frps representanter. Punktene får bred forståelse og støtte blant alle partier, men ble ikke vedtatt da Samferdselsdepartementet holder på med det samme.

De tre regjeringspartiene foreslår derfor at forslaget fra Frp vedlegges protokollen, som det heter. Det betyr i praksis at det er mye fornuftig i forslaget og at regjeringen vil ta det med i betraktningen når nye regler utarbeides.

I et brev til transport- og kommunikasjonskomiteen sier Kleppa at departementet arbeider med lovendringer som både vil omfatte offentlig og privat parkeringsdrift. I dag er det fritt fram for private parkeringsselskaper, det er kun parkering på offentlige plasser som er regulert.

Frp vil at boten for tidsoverskridelse skal være proporsjonal med hvor lenge bilen har stått ulovlig og at det ikke skal være mulig å ilegge maksimal bot dersom regler og markering er dårlig angitt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere