RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortingspolitiker kalte Keshvari (Frp) for «smørbukk-innvandrer»

I et intervju me dNRK kaller Venstre-politiker Kjetil Kjenseth Frp-mann Mayzar Keshvari for en «smørbukk-innvandrer».
I et intervju me dNRK kaller Venstre-politiker Kjetil Kjenseth Frp-mann Mayzar Keshvari for en «smørbukk-innvandrer». Foto: Lise Åserud (NTB scanpix/ Frp)
Sist oppdatert:
Nå beklager han.

Venste-politikeren Kjetil Kjenseth vekker oppsikt etter et intervju med NRK, der han kaller Frp-politiker Mayzar Keshvari for en «smørbukk-innvandrer».

- De som har kommet seg til Norge, som har gode grunner til det og som er papirløse og trenger helsehjelp skal få tilbud om det. Det er vårt ansvar som rike nordmenn. Det er veldig overraskende fra en «smørbukk-innvandrer» med rød løper inn i Norge å finne sin plass i Frp og fremme et slikt forslag, sier Kjenseth, som sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget til NRK.

Uttalelsen kommer i forbindelse med Keshvaris forslag om å pålegge helsearbeidere om å melde fra til politiet hvis de har gitt  helsehjelp til illegale innvandrere.

Rømte fra Khomeini

Keshvari sier til rikskringkasteren at det er leit at Venstre-politikeren ordlegger seg på denne måten.

Han forteller at han kom til Norge etter å ha flyktet fra den fryktede ayatolla Khomeini, og at det absolutt ikke var noen såkalt rød løper inn til Norge.

- Sannheten er at jeg og min familie måtte rømme fra ett av verdens verste terrorregimer, Ayatollah-regimet i Iran. Dette er et regime som er kjent for å bryte samtlige internasjonale lover og konvensjoner, sier Keshvari og legger til at han gjerne inviterer Venstre-politikeren på en kopp te og for å fortelle hvordan det har vært å måtte bo i og rømme fra et land som Iran.

Beklager

I ettertid sier Kjenseth at han angrer på uttalelsen og sier til NRK at han har beklaget personlig til Keshwari.

- Jeg tenkte på smørbukk som karamell og at noen er heldig med sin flukthistorie. Dette beklager jeg. Jeg har også snakket med Keshvari og beklaget overfor ham, sier Kjenseth.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere