Gå til sidens hovedinnhold

Stortingspolitiker søker sommerjobb i kommunen

I dag: Stortingspolitiker og tidligere finansbyråd Kristin Vinje (H) på vei inn til «grilling» – hun har nemlig søkt sommerjobb i Sommerskolen.

KORSVOLL/OSLO: Er du nervøs?

– He he, nei det er jeg ikke, smiler stortingsrepresentant og tidligere finansbyråd, Kristin Vinje (H), fra Korsvoll, før hun forsvinner inn til intervju med de to representantene fra Utdanningsetaten og Sommerskolen.

Avisen tar en prat med Vinje etter intervjuet.

– Ble du grillet?

– Neida, det var en hyggelig prat med rektor Kirsten Riise i Sommerskolen og fagkosulent Maria Kvellestad Isaksen, forteller Vinje.

Hva spurte Utdanningsetaten om?

– De spurte om motivasjonen for å søke, hva jeg kan tilby og hvilke fag jeg ønsker å undervise i. Og det er jo realfag, svarer Vinje.

– Jeg fikk inntrykk av at de virkelig brenner for å lage et godt innhold i skolen og var opptatt av å eventuelt bruke meg der jeg kunne gjøre aller best nytte for meg, sier Vinje.

Hun tror det gikk, og hun håper og tror på at hun får et tilbud om jobb.

Den tidligere finansbyråden i hovedstaden har selv en doktorgrad i kjemi og har jobbet som forsker i mange år. Så nok realfagkompetanse skal det vel ikke skorte på. I tillegg er Vinje fraksjonsleder for Høyre i Stortingets kirke-, utdannings og forskningskomite, så skolepolitikk er noe hun jobber med til daglig.

– Hvorfor?

Hvorfor søker du jobb i Sommerskolen – «PR-stunt»?

Nei absolutt ikke! Jeg ser på dette som en flott mulighet til å få tatt pulsen på norske skoleelever. Jeg var både lærervikar og jobbet som leder på Ruseløkka fritidsklubb mens jeg studerte, og jeg var sommerpatrulje ved kommunens feriekoloni i Stavern, kan Vinje fortelle.

– Jeg hadde faktisk i utgangspunktet tenkt til å bli lærer da jeg studerte realfag – så ble det altså forskning. Jeg har jo også mange kontakter på Universitetet og andre steder, så jeg tenker at jeg eventuelt kan bidra med alternative innspill i realfagene, sier Vinje.

– I tillegg har jo stortingspolitikere ganske lang «ferie», så jeg tenkte at det kunne være ok å bruke noe av sommeren på å komme enda nærmere det jeg jobber med til daglig, sier Vinje.

Vinje forteller at hun har søkt jobb for en uke eller to, og at hun ikke søker om å få jobb ved noen spesiell «base» i Sommerskolen.

Når får du svar på om du har fått jobben eller ikke?

Det regner jeg med å få ganske snart!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen