RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortingsrepresentant for Høyre siktet etter narkorazzia

Foto: Tomas Moss (Tomas Moss)
Sist oppdatert:
Henning Warloe siktet for oppbevaring av narkotika.

Fredag kveld tok politiet seg inn i stortingsleiligheten til Høyres forskningspolitiske talsmann, Henning Warloe (51). Der kom de over pulver de mener er narkotika, melder TV 2 Nyhetene.

Politiet tok seg inn i leiligheten med bistand fra Stortingets sikkerhetsvakter.

- Det ble funnet en mindre mengde med narkotika. Det er tatt beslag i og sendt til analyse hos Kripos, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson ved Romerike politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Henning Warloe har nå trukket seg fra alle verv i partiet.

Stortingsrepresentanten befant seg i Bergen da politiet gjennomførte razziaen, men kom selv til Oslo i løpet av det neste døgnet.

Razziaen mot Warloes stortingsleilighet og pågripelsen av ham er som en følge av en større amfetaminsak politiet i Romerike politidistrikt er i ferd med å rulle opp.

Totalt seks personer er pågrepet og varetektsfengslet i saken. Tre av dem ble fengslet mandag. Henning Warloe er imidlertid ikke blant de fengslede.

Warloe er heller ikke siktet i dét konkrete sakskomplekset.

- Men det er amfetaminsaken som er inngang til saken stortingsrepresentanten er siktet i. Vi kom på sporet av leiligheten hans via amfetaminsaken, men stortingsrepresentantens forhold har ikke noe med amfetaminsaken å gjøre. Sakene har som sådan ikke noe med hverandre å gjøre, sier Kjustad Eriksson til Romerikes Blad.

Nekter for kjennskap
Ifølge stortingsrepresentantens advokat, Erling Lyngtveit, benekter Warloe å ha noe kjennskap til narkotikaen som er funnet i leiligheten.

- Han hadde ikke vært i leiligheten på en stund. En bekjent av han har hatt tilgang til leiligheten, og han er av den oppfatning at denne bekjente må svare for dette. Selv er han helt ukjent med det politiet har funnet, sier Lyngtveit til TV 2 Nyhetene.

Men i avhør med politiet skal Warloe ha erkjent at han ved en tidligere anledning ha brukt narkotika.

- Har vært dumsnill
Klokken 21.45 holdt Høyres leder Erna Solberg pressekonferanse. Hun sier Warloe har det tungt akkurat nå.

- Det er mye som har rast sammen for han på kort tid. Vi har forsøkt så god vi kan til å bistå Warloe i denne prosessen. Han har vært ærlig og ryddig etter at saken kom opp, og har satt partiet først, sa Solberg. Hun fortsatte:

- Henning sier selv han har vært dumsnill, og hjulpet en venn som har hatt problemer. Han har lånt ut nøkkelen til vennen og latt ham bli der på tross for at dette er i strid med stortingsreglementet.

Solberg opplyser at hun selv har bedt Warloe om å ikke stille til gjenvalg for Høyre, men sier samtidig at Warloe har vært en «aktiv og dyktig» politiker for partiet.

Blir sittende på Stortinget
Selv om Warloe nå har frasagt seg alle verv i Høyre, blir han sittende på Stortinget ut perioden, da det ikke er mulig å trekke seg fra det folkevalgte vervet.

Henning Warloe er medlem i kirke-, utdannings- og forskningsorganisasjonen og er forskningspolitisk talsmann for Høyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere