Trump tapte presidentvalget, og mandag utpeker USAs valgdelegater Joe Biden formelt til landets neste president.

To dager før delegatene møtes, flokket tusenvis til hovedstaden i håp om å holde en maktdemonstrasjon til støtte for Trump.

Les også: - Skal rense luften og desinfisere hele Det hvite hus straks Trump flytter ut

Folkemengden jublet da den avtroppende presidenten fløy over dem i helikopter på vei til en årlig fotballkamp på krigsskolen West Point.

Nekter å gi seg

Trump nekter å erkjenne nederlag og klamrer seg til grunnløse påstander om valgfusk som er avvist både i lokale og føderale domstoler, og fredag i USAs høyesterett.

– Wow! Tusenvis samler seg i Washington for Stop the Steal. Visste ikke om dette, men jeg kommer til å se dem! tvitret en tilsynelatende overrasket Trump lørdag morgen om markeringen som var varslet i forkant.

Les også: Trump rasende: - Hvorfor rapporterte dere ikke om dette FØR valget!

Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, som nylig ble benådet av presidenten, talte under demonstrasjonen.

Sammenstøt

For en måned siden møtte minst 10.000 Trump-tilhengere opp til en demonstrasjon i hovedstaden. Det endte med spredte sammenstøt mellom presidentens tilhengere og lokale aktivister i nærheten av Black Lives Matter Plaza ved Det hvite hus.

Lørdag stengte politiet en stor del av sentrum for trafikk, og Black Lives Matter Plaza ble sperret av.

Rundt 150 Trump-motstandere demonstrerte et kvartal unna og skjelte ut mindre grupper av Trump-tilhengere som nærmet seg. En gruppe på rundt 50 tilhengere av den fascistiske ytre høyre-gruppa Proud Boys ble holdt på god avstand av politiet.

(©NTB)