*Nettavisen* Nyheter.

Støttegruppene tar opp Utøyas fremtid

Oslo (NTB): AUF mener Utøya fortsatt skal brukes til politiske ungdomssamlinger. Nå varsler flere av støttegruppene etter 22. juli at de vil ta opp spørsmålet om øyas fremtid.

Overlevende og etterlatte etter terrorangrepet er splittet i synet på Utøyas fremtid. Nå varsler flere av de lokale støttegruppene at de vil ta opp spørsmålet på neste styremøte, skriver Bergens Tidende.

- Vi kan ikke late som om drapene ikke har skjedd. Utøya bør bli en minnelund, og AUF bør finne seg et annet sted å ha sommerleir, sier Per Sture Helland Pedersen, leder for støttegruppen etter 22. juli i Nordland.

I Buskerud er støttegruppen delt i synet på om det fortsatt bør være leir på Utøya. Flere har tatt sterkt til orde for at øya bør forbeholdes et minnested, og både i Buskerud og i Akershus kommer saken opp på neste styremøte.

Andre støttegrupper kommer til å styre unna temaet.

- Det er ikke stemning for å lage noen diskusjon om dette. Det er så mange som er involvert, og så mange følelser og motstridende hensyn, at noen vil reagere uansett hva man lander på, sier Elke-Maria Bunk, leder for gruppen i Troms, Finnmark og Svalbard. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.