*Nettavisen* Nyheter.

Støtter Frp-forslag om innvandrerregnskap

Oslo (NTB): Innvandring er lønnsomt, mener Majoran Vivekananthan, ansvarlig redaktør i den flerkulturelle avisen Utrop, som støtter Frps forslag om et innvandringsregnskap.

Frp-leder Siv Jensen tok til orde for et slikt regnskap i Dagsavisen lørdag. Både Venstre og KrF avviste forslaget kontant.

Vivekananthan tror ikke innvandrerne har noe å frykte hvis et innvandringsregnskap blir en realitet. Tvert imot tror han det vil føre til at etniske nordmenn vil få et mer positivt syn på innvandrere.

- Et slikt innvandringsregnskap vil vise et overskudd, slår han fast. Fordi så mange av innvandrerne i Norge er i jobb og betaler skatt, vil et innvandringsregnskap gå med overskudd. Skatteinntektene fra de mange vil være større enn utgiftene til ledighetstrygd, sosial stønad og annen statlig og kommunal støtte til de få, sier Vivekananthan til Dagsavisen.

Han peker også på at staten slipper å betale for oppvekst og utdannelse til innvandrere som kommer som ungdommer eller voksne. At en del innvandrere blir uføretrygdet og pensjonister tidligere enn mange nordmenn, rokker ikke ved regnestykket, mener Vivekananthan.

- Hvis en kommune med noen tusen innbyggere tar imot 50 flyktninger, vil den motta et statlig tilskudd på en halv million kroner for hver av dem i en periode på fem år. Disse flyktningene skaper lokale arbeidsplasser fordi de trenger helsetjenester og norskopplæring. Selv om kommunen må investere noen kroner, vil den få igjen for dette når flyktningene etter to-tre år kommer i arbeid, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.