Gå til sidens hovedinnhold

Støtter Libe etter åpenhet om incest

Varaordfører i Oslo Libe Rieber-Mohn (Ap) fortalte om en barndom med incest på TV2 på søndag. Nå får Bøler-kvinnen massiv støtte.

OSLO: Det var i TV2-programmet Mitt lille land, som gikk på TV2 søndag kveld, at varaordføreren fortalte om en vond barndom der hun gjentatte ganger ble voldtatt av stefaren sin.

I ettertid har hun fått massiv støtte fra fjern og nær for sin åpenhet om et tabubelagt tema.

Massiv støtte

Nærmere 7.000 mennesker støtter på Facebook, og på Twitter opplever hun massiv støtte. Varaordføreren er svært takknemlig:

– Jeg vil bare få uttrykke hvor utrolig takknemlig jeg er for alle varme og støttende ord. Det er så flott at det finnes så mange gode og anstendige mennesker som ikke vil finne seg i at barn utsettes for overgrep. Den støtten jeg opplever nå er ikke bare til meg, men til alle som utsettes for overgrep. En inderlig takk til dere alle. Det varmer! Dere har hjulpet meg, skrev hun på Facebook-siden sin tirsdag.

Det har ikke lyktes dittOslo.no å få en kommentar fra Rieber-Mohn.

LES OGSÅ: Drilon unnslapp døden, mistet bestekompisen

– Få flere til å bry seg!

Rieber-Mohn forteller at hun har hentet krefter til de siste dagers tunge stunder i meldinger fra fjern og nær:

– Hver gang jeg har trengt å hente krefter de siste dagene, har jeg lest fra de utallige meldinger jeg har fått fra kvinner og menn, unge og gamle som har vært utsatt. Dere er så altfor mange og dere har så mange vonde og smertefulle historier. At min historie kan ha betydning for dere, gjør meg trygg på at det har vært riktig å fortelle – vi kan ikke gjøre om på fortida, men vi kan gjøre noe for framtida. La oss sammen gjøre vårt for å gi barn en trygg og god oppvekst. La oss få flere til å bry seg, og flere til å se, skriver hun på Facebook-siden sin.

Også politikerkollegaer gir sin støtte til varaordføreren.

– Utrolig modig av Libe å stå fram – og viktig. Som hun selv sier: «Hemmelighold og taushet bekrefter skammen en som er utsatt for seksuelle overgrep føler», sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes om saken og siterer Rieber-Mohns egne ord:

«Incest skal tales i hjel, ikke ties i hjel.»

LES OGSÅ: Sally (18): – I perioder har jeg vært min egen verste fiende

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen