*Nettavisen* Nyheter.

Støvsuger ingeniør-markedet

Odfjell Drilling vender på hver eneste stein i arbeidsmarkedet på jakt etter oljeingeniører. I løpet av fire måneder skal de ansette 70 ingeniører.

Da oljeprisen hadde en nedgang for noen år siden dempet utdanningsinstitusjonene antallet studieplasser. Da prisene steg, begynte strevet med å finne nok kompetent arbeidskraft for oljebransjen.

- Mange spådde dessverre oljeindustriens død da oljeprisen var atskillig lavere for noen år siden. Da de gode tider kom tilbake så vi altfor sent at utdanningsinstitusjonene ikke ville klare å utdanne nok ingeniører og andre fagfolk. Nå må vi hente ingeniører utenlands og gjøre oss så attraktive som mulig for å kunne slåss om de beste hodene, sier divisjonssjef Bjørnar Iversen ved Odfjell Drilling til Bergens Tidende.

Ifølge BT ligger det tyngste boremiljøet i Norge i Bergen, med mer enn 3500 ansatte bare hos boreselskapene i bergensområdet, i tillegg til Hydro og Statoil.

- Knapphet på ingeniører og andre dyktige fagfolk er den største flaskehalsen for den sterke veksten i norsk oljeindustri i øyeblikket. Vi annonserer etter ingeniører i USA, Sverige og Danmark, sier Bjørn Engedal til avisen. Han leder Hydros virksomhet innen bore- og brønnteknologi.

I alt 500 studenter søkte på de 180 plassene ved Høgskolen i Bergens forkurs i matte og fysikk i fjor. Dette er kurs som skal erstatte fordypning i fagene ved videregående skoler, i håp om å bidra til økt tilfang av arbeidskraft.

Odfjell Drilling trenger 70 ingeniører, Hydro ansatte 100 nye medarbeidere på Sandsli i fjor, og skal ha et tilsvarende antall nyansettelser i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.