RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Atle Færevåg

Straffer bilistene

Sist oppdatert:
Ubetalte bomregninger for seks millioner kan føre til at det går en måned lenger før Askøybroen blir gratis.

Om lag 6. november skal det etter planen bli gratis å kjøre over Askøybroen. Men bilistenes slurv med Autopass-regningen kan nå føre til at datoen blir skjøvet nærmere nyttår.

Ifølge avisen Askøyværingen har broselskapet mellom fem og seks millioner kroner utestående hos trafikantene. Daglig leder Kjell Ove Helland sier til avisen at dette tvinger selskapet til å kreve betaling fra alle bilister frem til broen er nedbetalt til siste krone.

- Selskapet må drive til det er helt gjeldfritt, så dette kan bety at datoen for gratis bro blir utsatt. Vi kan ikke sitte igjen med skjegget i postkassen hvis noen aldri betaler, sier Helland til avisen.

Dersom det utestående beløpet ikke endres frem mot 6. november, ligger det an til om lag 20 dagers ekstra bompengeordning. Helland vil ikke gå ut med en eksakt dato, men bekrefter at det kan drøye til advent og vel så det før autopassutstyret blir rigget ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere