RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Illustrasjon

Strakshjelp til bokklubbene

Sist oppdatert:
Bokklubbene hevder at de er i fin form, men kulturminister Trond Giske vil likevel allerede nå evaluere bokavtalen med hensyn til nettopp bokklubbenes vilkår. Spesielt frykter han for nisjeklubbene.

I Stortinget i går la Giske opp til en evaluering i to trinn.

Fersk avtale
- Bokklubbsystemet har vært vesentlig i formidlingen av et bredt tilbud kvalitetslitteratur over hele landet. Det kan være at enkelte viktige endringer kan være irreversible hvis vi ikke får justert dem i tide, sa Giske ifølge et transkript av torsdagens spørretime gjengitt av Bok og Samfunn.

Fremdeles er den nye bokbransjeavtalen så fersk, og så ny at ikke alle virkninger har slått inn. Både Bokhandlerforeningen og Forleggerforeningn har antydet at de mener en evaluering nå kommer veldig tidlig.

Men Trond Giske mener man kan dra nytte av erfaringene gjort i 2005. Deretter ønsker han seg en grundigere evaluering når tallene blir flere og sikrere.

- Skaper usikkerhet
Høyres kulurpolitiske talsmann Olemic Thommesen stilte spørsmålet om ikke Giskes signaler bare skaper usikkerhet i bransjen og et signal om at regjeringen ikke er fornøyd med den nye avtalen som ble svært grundig diskutert i forrige runde.

Til det svarte Giske at det ikke vil skje endringer uten at bransjen er helt enig om det i en ny avtale. Bokklubbspørsmålet var en av de heteste og vanskeligste temaene i forrige runde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere