RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strålende handelsuke

Sist oppdatert:
Rentefrykten blir dempet av en svakere amerikansk vekst som gav Wall Street et lite børsrally. Dow har hatt den beste uken siden 2004.

Det var en positiv handelsdag ved ukeslutt. De tre toneangivende indeksene gikk alle opp.

Du kan alltid følge utviklingen her

Dow Jones leverte det beste ukeresultatet siden november 2004, nøkkelindeksen har steget rundt 3,2 prosent denne uken.

Industriindeksen Dow Jones steg med +1.07 prosent , mens aksjene på den vide S&P 500-indeksen økte med +1.22 prosent.

Teknologiaksjene tynget Wall Street i går kveld, men i dag gikk Nasdaq mest opp med pene +1.93 prosent.

Vekstfall i USA
De foreløpige tallene over BNP-veksten i andre kvartal var langt svakere enn ventet. Mens økonomene hadde ventet en vekst på 3,2 prosent, var fasiten på 2,5 prosents vekst nedslående for optimistene. I første kvartal opplevde amerikanerne en vekst på hele 5,6 prosent i bruttonasjonalproduktet.

Det var hovedsakelig lavere konsum blant husholdningene som rammet BNP-veksten. Forbruket blant konsumentene står for rundt 70 prosent av bruttonasjonalproduktet og endte i andre kvartal på 2,5 prosent ned fra 4,8 i første kvartal.

I tillegg kom det statistikk som viser at lønnskostnadsindeksen steg med 0,9 prosent i andre kvartal, mens det var forventet en økning på 0,8 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen ned
Når gulvhandelen stoppet på NYMEX kostet et fat råolje for levering i september 73,25 dollar fatet. Nedgangen er på 1,7 prosent. I London koster et fat nordsjøolje med levering i september 73,40 dollar fatet, dette er en nedgang fra torsdag på 1,61 dollar.

Etter at gulvhandelen er avsluttet fortsetter oljehandelen elektronisk.

Foruten statistikktallene fra USA sank oljeprisen også av at det er et styrket håp om at konflikten i Libanon snart vil opphøre. President Bush og statsminister Blair sa på fredag at de sammen skal arbeide for å få en slutt på konflikten mellom

Du kan alltid følge oljeprisen her

Innfrir ikke
USAs nest største oljeselskap, Chevron, slapp tall for andre kvartal i dag. I går meldte ExxonMobil og Shell om et rekordsterkt andre kvartal. Den høye oljeprisen gjør at pengene strømmer inn i de allerede velfylte bankbøkene til oljeselskapene.

Chevron klarer ikke helt innfri kravene til markedet. Omsetningen steg med 11 prosent til 53,53 milliarder dollar fra 48.34 milliarder dollar i samme periode i fjor. Forventningene som selskapene må innfri er riktignok skyhøye.

Omsetningen ble svakere enn hva analytikerne Thomson First Call hadde hentet inn estimater fra. Det var ventet at Chevron skulle legge frem et resultat etter skatt på 2,21 dollar pr. aksje av en omsetning på 60,33 milliarder dollar. Selv om resultat etter skatt økte med 18 prosent ble resultat pr. aksje på 1,97 dollar. Selskapet melder at det forventer å kjøpe tilbake aksjer i eget selskap for 5 milliarder dollar i løpet av året.

Økte forventninger
Forventningsindeksen til Universitet i Michigan endte noe høyere enn ventet i juli. Ifølge Bloomberg News var det ventet at indeksen ville endte på 82,5, mens tallene som ble sluppet like før klokken 15:50 viser en stigning til 84,7.

Dagens nøkkeltall
Dow 11,219.70 +119.27 +1.07 prosent

Nasdaq 2,094.14 +39.67 +1.93 prosent

S&P 500 1,278.55 +15.35 +1.22 prosent

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere