RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stram opp med Body Wrapping

Sist oppdatert:
Vi ble smurt inn med økologisk rensegele og rullet inn i plastfolie.

(SIDE2): Vi tar turen til Klinikk Kropp & Sjel i Oslo for å rense ut helgens utskeielser og få en bedre start på det nye året. Det er fortsatt januar og rom for å gjøre forbedringer, slår vi fast.

Vi skal teste en ny rensebehandling som lover å bli kvitt avfallsstoffene som har samlet seg opp og stramme opp kroppen.

Hipt med naturlig
Rensebehandlinger er ikke en ny oppfinnelse og de fins i så mange ulike varianter at det er vanskelig å vite hva som hjelper og om de i det hele tatt hjelper. Men vi har latt oss overtale til å prøve denne nye økologiske behandlingen som er 100 prosent naturlig og visstnok skal gjøre underverker for kroppen.

- Denne behandlingen er annerledes fordi den gir deg tre ting i ett. Du får strammet opp og renset ut samtidig som du påfører kroppen kun naturlige ingredisenser, sier innehaver av klinikken, Nina Ødegaard.

Hun opplever at de fleste i dag vil ha naturlige behandlinger uten parabener og andre mistrodde stoffer man ikke helt vet effekten av enda. Og her på Klinikk for Kropp og Sjel på beste vestkant i Oslo fins det nesten ikke annet.

- Vi kjører en bortimot 100 prosent naturlig linje her. Vi har lenge vært opptatt av økologiske hårfarver og nå kommer det mer og mer rene, naturlige og gode produkter for hud også, sverger Ødegaard.

Behandlingen jeg skal prøve heter Body Wrapping og den fins i fire ulike former. Mild, medium, sterk og ekstra sterk. Forskjellen er kombinasjonen av de naturlige ingrediensene i geleen jeg skal smøres inn i.

Vi går for medium fordi jeg har litt tilløp til allergi og en noe sensitiv hud.

Kald fornøyelse
Geleen inneholder kun naturlige urter, planter og krydder som kanel, cypress, nellik, eucalyptus, einebær, sitron og rosmarin. Det føles iskaldt på huden i det geleen smøres ut, men hele poenget er at jeg skal fryse litt, sier Ødegaard.

- Det er eucalyptusen du kjenner nå, sier hun. Den er kjølende på huden. Det kommer til å prikke i huden snart og du blir nok litt rød også. Når du er pakket stramt inn i plastfolien og ligger under varmeteppet vil du føle grøsninger. Dette fordi avfallsstoffene er på vei ut av kroppen din.

Plastfolien er ingen vanlig plastfolie, men en mye kraftigere type som strammer godt rundt lårene. Poenget er at den stramme innpakningen skal legge press på huden og presse geleen inn i huden samtidig som det setter i gang blodsirkulasjonen og «former» figuren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- I tillegg får du en lett lymfedrenasje og geleen og innpakningen skal virke avgiftende, få ut avfallsstoffene, øke metabolismen og varmen optimaliserer effekten, nevner Ødegaaard.

Når jeg er pakket inn fra topp til tå er det ikke like greit å bevege seg lenger. Jeg føler meg litt som en blanding av humorklumpene Erlend og Steinjos karakter «Potegullmannen» og Michelin-mannen. Heldigvis skal jeg ligge helt stille under et varmeteppe i 40 minutter. Jeg er utrolig kald og varmen fra teppet føles fantastisk. Det er også hodebunnsmassasjen jeg får når jeg ligger der. Jeg får noen grøsninger innimellom, men om cirka 10 minutter er jeg ganske varm.

Det svir og prikker i huden, men ikke så mye at det er direkte ubehagelig. Etter at virketiden er over tar jeg en dusj og avslutter med en spesiell utrensende te.

HVA: Rensende og oppstrammende behandling.

HVOR: Klinikk Kropp & Sjel as

HVORDAN: Ved hjelp av en avgiftende og rensende gelé blir man smurt inn fra topp til tå, pakket inn i plast og lagt inn i et varmeteppe i 40 minutter. Man bør helst følge opp hjemme med en oppstrammende krem og helst ikke dusje etter behandlingen for å få best virkning av behandlingen. Det aller beste er å ta dette som en kur på omtrent fem ganger. Husk også å drikke mye etter behandlingen for å hjelpe kroppen med å bli kvitt avfallsstoffene.

HVORFOR: Dette lover behandlingen:

- Reduserer opphopning av fett.

- Bindevevstrukturen i huden blir sterkere, oppstrammet og glattere.

- Reduserer strekkmerker

- Letter trykket på åreknuter/cuperoser

- Ved gjentatte behandlinger kan man se reduksjon av kroppsomfanget.

HVEM: Klinikken anbefaler behandlingen til folk som har vært overvektige og som har gått ned i vekt. Dette fordi huden kan bli slapp og behandlingen strammer opp. Det samme gjelder for de som akkurat har født. Ellers kan alle som vil stramme opp kroppen og rense ut avfallsstoffene ta behandlingen. Og i kombinasjon med trening kan man få flotte resultater.

- Mange som ikke er så glad i treningsstudio kan også velge dette for å få i gang blodsirkulasjonen på en annen måte, sier Ødegaard.

Den anbefales ikke for gravide, ammende eller folk med høyt blodtrykk.

PRIS:750 kroner

KONKLUSJON: Jeg merket at behandlingen satte i gang noen prosesser i kroppen. Jeg ble veldig tørst etterpå og drakk store mengder vann. Ellers følte jeg meg litt slapp og trøtt, noe jeg fikk forespeilet var en naturlig reaksjon. For å stramme opp må man nok gjøre denne behandlingen som en kur for jeg merket ikke at kroppen var så mye strammere egentlig. Jeg mistet mye vann og forhåpentligvis ble noen av avfallsstoffene transportert ut de også! Siden jeg ikke frøs så mye under selve behandlingen tyder det på at jeg ikke har så mye avfallssstoffer i kroppen, mente Ødegaard.

VIL DU LESE FLERE TESTER AV TRENING OG VELVÆRE? Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere