RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stramme karer i dyre båter

Sist oppdatert:
Jan Kjetil Folland, Eirik Bonnerud og Øyvind Drotningsvik skal denne høsten få unge mennesker til å velge en militær karriere gjennom serien «Ferskvann er for pyser» på TVNorge.

(Bergen/SIDE2:) Gjennom fem programmer følger vi de nevnte tre pluss Kristin Løland, Stian Schnelle og Fredrik Thanem gjennom tre år - fra opptak til befalskolen og videre til kadett-tilværelsen på sjøkrigsskolen i Bergen. Første møte med gjengen er under innrulleringen på BSS Horten, gjennom opptaksprøvene og til slutt helvetesuka. 21 år gamle Øyvind Drotningsvik fra Bergen valgte Sjøforsvaret for å få en god og spennende utdanning, men opplevde å fåspesielt mye tyn av instruktørene under opptakene.

Usikker situasjon
- Det gir jo et godt bilde av utvelgelsesprosessen, sier Drotningsvik. Han synes det var spesielt å se seg selv på TV - Jeg hadde ikke kontroll over situasjonen. De ville teste aspirantene i usikre situasjoner og jeg kan skrive under på at det var usikkert, sier han videre.

Se bilder fra serien nederst i saken

Drotningsvik har sammen med Bonnerud og Folland seks måneder igjen av utdannelsen på sjøkrigsskolen i Bergen.

- Det er mye mer skole nå. Det var bare de første fem ukene det var så ekstremt, forsikrer de Side2.

Usminket sannhet
- Dette er den usminkete sannheten, forteller mannen bak serien Per-Yngvar Holm i Parkas Production. Han har brukt over tre år på serien og roser Forsvarets åpenhet i prosjektet.

- Det var en unik prosess å få lov til å slippe til overalt. Forsvaret fikk ikke lov til å filme på det spanske verftet, men vi fikk lov. Og da vi gikk gjennom opptakene etterpå var det bare en ting vi ikke fikk vise. Det var en snutt der det var rotete på verftet, ler Holm.

Første episode ble onsdag pressevist på storskjerm i hangaren på KNM Fridtjof Nansen, fregattskipet som også er en av hovedaktørene i serien. Fregattsprosjektet har en totalkostnad på ca 21 milliarder kroner og er det største investeringsprosjektet i Forsvaret noen gang. I serien følger vi fregattene fra tegnebordet til verftet i Spania og fregattens skipssjef Halvard Flesland som skal bygge opp mannskapet til KNM Fridtjof Nansen.

Ferskvann er for pyser har premiere på TVNorge torsdag 4. januar kl. 20.00

Les mer om TV-våren her: Blonde budeier og stygge Betty

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere