Gå til sidens hovedinnhold

Strammere budsjett neste år

Lederen i finanskomiteen varsler strammere budsjett neste år, men vil ikke kommentere om det blir økte egenandeler.

- Det ligger an til et betydelig strammere budsjett neste år enn det vi har hatt de siste årene, sier lederen i Stortingets finanskomité, Torgeir Micaelsen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Nesten alle andre hensyn må vike for å trygge jobbene til folk. Nå er det mest kritisk for konkurranseutsatt industri.

Holde orden
- Vi kan ikke la kostnadene for konkurranseutsatt industri bli så høye at arbeidsplasser går over ende i hopetall. Derfor må vi holde orden på økonomien i det økonomiske huset AS Norge, sier Micaelsen.

- Jeg tror at folk stoler på Ap i kampen for arbeid. Vi vil bli straffet hardt dersom vi ikke klarer å holde orden på økonomien. Dette var også det viktigste vi gikk til valg på i fjor høst. Derfor er det så viktig å ta ned bruken av oljepenger, sier han.

Holde igjen
- Hvor fort bør Norge komme ned på et normalnivå hvor det bare brukes fire prosent avkastning av oljefondet?

- Det er umulig å si nå. Vi må bevege oss ned mot fire prosent på mellomlang sikt.

- Men dere må vel holde igjen på utgiftsveksten allerede neste år?

- Ja. Utgiftsveksten kan ikke fortsette å være så høy som den har vært de siste årene. Nå har vi et par år brukt budsjettpolitikken til å demme opp for en annen type arbeidsledighet. Det var riktig å blåse opp budsjettene da effekten av finanskrisen slo inn over oss. Men nå står vi overfor en annen situasjon, påpeker Micaelsen.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget