RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strammere kropp på 20 minutter

Sist oppdatert:
Få med hele familien på en treningsrunde mellom ribbe og pølse.

(SIDE2): På bare 20 minutter kan du gjøre kroppen din litt strammere. Her er treningsprogrammet du med letthet kan utføre hjemme i stua. Det beste av alt er at det bare tar 20 minutter og at du på den korte tiden får trent hele kroppen.

Skitur eller treningsprogram
- Det er mye man kan gjøre hjemmefra i julen. Knebøy, spensthopp, hang-ups og armhevinger er fine styrkeøvelser. En skitur eller en joggetur med brodder på skoene kan også være gøy om snøen har falt, sier personlig trener i Sats Andreas Bakke.

- Det er mange som syns det er moro å bruke strikk. Dette gjør at man raskt kan ta en treningsøkt, og det er en fin måte å holde seg i form på uansett hvor man er, sier Bakke.

(Se bildene under for hvordan du kan bruke treningsstrikk)

Her er noen enkle øvelser du kan gjøre i jula mens du ser på TV eller tar en pause mellom slagene. Få gjerne med deg hele familien.

Oppvarming - 5 minutter
Alternativer: Hopp tau/ Jogg opp og ned trappene i oppgangen din/Ta 10 x 3 spensthopp/Legg deg på ryggen og sykle med beina/Sett på musikk og dans med.

Styrkeprogram - 10 minutter
Armer og bryst: 10 x 3 sit ups med bena i gulvet eller uten om du klarer. Vil du ha ekstra tyngde ber du noen legge litt press på skulderbladene dine når du går ned og opp.

Rygg: Legg deg på magen løft både overkropp og beina samtidig. Hold nakken i linje med ryggen og hodet ned. Armene over hodet. 10 x 3 repetisjoner.

Mage: Omvendt sit-ups: Sett leggene i sofaen. Løft overkroppen halveis opp. Lirk deg så ned sakte igjen, i tre steg. 10 x 3 repetisjoner. Ta noen kjappe sit-ups innimellom om det blir for tungt.

Legger: Stå i et trappetrinn med helene utenfor eller bare på gulvet. Løft opp og ned på tåballene. 20 stk x 3.

Lår og rumpe: Knebøy med ekstra tyngde. Stå med bena fra hverandre. Omtrent i hoftebreddes avstand. Fyll gjerne noen halvlitersflasker med vann og bruk de som vekter. Hold flaskene på skuldrene og bøy ned så du har 90 graders vinkel i knærne. Tenk at du skal sette deg ned på en stol og ha jevn fordeling av vekten på fotsålene.

10 x 3 repetisjoner.

Balanse - Avspenning - 5 minutter

Stå på ett ben mens du lukker øynene og løfter det andre benet med fotsålen inn mot det andre låret. Løft det så høyt du klarer og strekk armene opp i sirkler. Åpne øynene og vri så beinet bakover opp i vater mens du strekker armene fremover og teller tsakte til ti. Gjenta bevegelsen på andre benet.

Sett deg ned på rumpa, løft begge bena opp fra gulvet mens du bøyer knærne og holder ryggen rett. Om det er vanskelig å sitte slik så hjelp til med å støtte armene under knehasene. Tell til ti og repeter tre ganger.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere