*Nettavisen* Nyheter.

Strandberg til Rosenborg

Vålerenga-stopper Stefan Strandberg blir Rosenborg-spiller.

Vålerenga og Rosenborg er enige om en overgang for midtstopper Stefan Strandberg (21). Strandberg passerte mandag den medisinske testen i Trondheim og har signert en kontrakt med Rosenborg.

- Stefan har hatt en fantastisk utvikling her i Vålerenga. Vi handlet han i underkant av 200.000 kroner fra Mandalskameratene og han har utviklet seg til å bli Tippeligaspiller og U-landslagsspiller i årene hos oss. Det er vi glade for og vi ønsker han lykke til videre i Rosenborg, sier Vålerenga-manager Martin Andresen til vif-fotball.no.

Strandberg var på utgående kontrakt i Vålerenga.

- Vi er godt fornøyd med prisen vi har fått fra Rosenborg og valgte her å realisere verdien vi hadde i Stefan i stedet for å forlenge kontrakten, forklarer Andresen.

- Dette var en totalvurdering av hva vi mister, hva vi kan få inn, hvor mye vi fikk for Stefan og hvor mye det hadde kostet oss å forlenge kontrakten med Stefan.

Andresen har tidligere kommentert at Vålerenga ser etter forsterkninger defensivt, og denne jobben fortsetter etter salget av Strandberg.

- Stefan og André Muri er to ganske like midtstoppere. Vi kommer til å se etter en defensiv kaptein på den andre stopperplassen ved siden av Muri. Vi har også Andreas Nordvik som kan bekle den rollen, men da må vi eventuelt få inn en ny venstreback.

- Derfor ser vi etter spillere i begge posisjoner også velger vi ut fra den posisjonen hvor vi finner det beste materialet for Vålerenga totalt sett, avslutter Andresen.

- Har hatt fine år

Strandberg selv synes det er rart å skulle forlate Vålerenga og Oslo selv om han ser fram til nye utfordringer.

- Jeg har hatt tre veldig fine år i Vålerenga og har utviklet meg bra som spiller. Samtidig har jeg trivdes godt både i byen og i klubben, jeg har følt meg skikkelig hjemme i Oslo, sier Strandberg.

- Allikevel er det viktig for meg å tenke sportslig, og jeg tror denne overgangen er til det bedre for min videre karriere slik det er akkurat nå. Jeg skjønner at folk reagerer, da dette er en type overgang som ikke skjer så ofte, men dette er jobben min og jeg må tenke på meg selv i denne siutasjonen og dette virker riktig for meg.

Strandberg føler på en måte at han nå forlater det trygge i Oslo.

- Jeg kan ikke ha puter under arma og kun ha det trygt og godt hele tiden. I Oslo har jeg familie og venner, nå får jeg en annen utfordring samt et sportslig opplegg som jeg tror vil passe min utvikling.

- Nå er jeg også en ung spiller, og håper jeg har mange år igjen av karrieren. Jeg bryter ikke alle bånd til Oslo og man skal aldri si aldri i fotballen, avslutter Strandberg.

Strandberg spilte 59 Tippeligakamper, fem kamper i den norske cupen og fire kamper i kvalifiseringen til UEFA Europa League for Vålerenga. Han debuterte i 2009-sesongen og scoret to mål i Tippeligaen for klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.