RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strateg anbefaler oljesalg

Sist oppdatert:
Mens oljeprisen noteres til nye toppnoteringer anbefaler Nomuras strateg Anais Faraj investorer å selge oljeaksjer. Sjekk hvilke aksjer du heller bør kjøpe deg opp i
Anais Faraj, global strateg i Nomura Securities, mener tiden er inne for å selge oljeaksjer. Nomura, som er japansk største meglerhus med avdelinger rundt i hele verden, har lenge vært negativ til sektoren, og har hatt undervekt i sine anbefalte porteføljer.

Men drevet av en sterk oljepris har aksjene steget. Her hjemme har Statoil steget nærmere 20 prosent de siste tre månedene, mens aksjen har steget 36 prosent siden nyttår. Norsk Hydro har i samme periode steget 13,2 prosent samt 24 prosent siden nyttår.

- Dette ser overkjøpt ut, sier Anais Faraj til iMarkedet.no når vi ber han kommentere oljesektoren på verdens børser.

Han mener det er duket for en korreksjon i oljesektoren, og ser for seg en nedgang på mellom fem og ti prosent for hele sektoren.

- Når du regner inn den rekordsterke oljeprisen og den relative inntjeningsveksten til selskapene så er oljesektoren fremdeles overpriset med ca. 5 prosent i vår modell, sier Anais videre og mener at oljeprisen lett kan falle ned til mellom 50 til 55 dollar fatet.

Sats på industri og shipping

Faraj mener imidlertid at det er nok av interessante aksjer å kjøpe seg inn i. Industriaksjer er en sektor han har tro på, men mener også at shippingaksjer innenfor tank-segmentet er svært interessant.

- Frontline og General Marine ser billige ut. Ser du på skipsratene, som har falt de siste ukene, så kan dette brukes som argument for av verdensveksten faller tilbake. Men jeg tror heller dette er en sesongmessig nedgang, sier Faraj som mener at kombinasjonen av lave renter, som ser ut til å bli langvarige, understøtter kjøp i sektoren.

De siste tre månedene har Frontline falt rett under 14 prosent mens de siden nyttår har falt knapt et prosent.

Liker også IT

Faraj trekker også frem IT-selskap, særlig innen hardware, som interessante kjøp. Blant annet er den kinesiske Levono et selskap som Faraj anbefaler.

Dette selskapet blir en av verdens største produsent av PCer etter at de kjøpte IBMs PC-divisjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere