RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strauss-Kahn løslatt etter avhør

Foto: Allan Tannenbaum (Ap)
Sist oppdatert:
Lille (NTB-AFP): Skandaleombruste Dominique Strauss-Kahn er sluppet ut etter å ha sittet to dager i avhør om en prostitusjonssak.

Den tidligere IMF-sjefen ble tirsdag tatt inn til avhør av politiet i Lille nord i Frankrike, mistenkt for å ha deltatt i flere sexorgier med prostituerte.

Strauss-Kahn ble værende på politistasjonen natten over, men ble sluppet fri onsdag kveld. Han er imidlertid pålagt å møte til en rettslig høring 28. mars.

Ifølge fransk lov er det ikke forbudt å kjøpe seksuelle tjenester, men 62-åringen ble holdt tilbake under mistanke om «medvirkning til hallikvirksomhet» og misbruk av selskapsmidler. Han risikerer å bli siktet i saken.

Sakens kjerne er om Strauss-Kahn visste at kvinnene som holdt ham med selskap på fester, restauranter, hoteller og swingersklubber i Paris, Washington og en rekke europeiske hovedsteder, var prostituerte som fikk betaling med selskapsmidler.

Etterforskerne ønsker også å finne ut om Strauss-Kahn visste at kvinnene ble betalt med penger som vertene hans hadde svindlet til seg fra franske selskaper. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere