RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strauss-Kahn slipper husarrest

Foto: MARIO TAMA (Afp)
Sist oppdatert:
Den overgrepstiltalte Dominique Strauss-Kahn er løslatt fra husarrest.

Aktoratet og dommeren har gått med på at Dominique Strauss-Kahn (62) ikke må sitte i husarrest i påvente av rettssaken, melder BBC.

Strauss-Kahn ble løslatt under et rettsmøte i New York fredag kveld norsk tid. Strauss-Kahn får tilbake kausjonspengene på én million dollar, men blir fortsatt nektet å reise ut av USA. Årsaken til løslatelsen er at det er sådd tvil om troverdigheten til stuepiken, som anklager Strauss-Kahn for overgrep.

- Jeg forstår at omstendighetene rundt denne saken har endret seg vesentlig, og jeg er enig i at risikoen for at han vil flykte er redusert en del. Jeg løslater Strauss-Khan uten kausjon, sa dommer Michael Obus til retten.

Strauss-Kahn smilte bredt da han vandret ut av rettslokalene.

BLOGG: President eller råtne i fengsel

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) Strauss-Kahn er tiltalt for syv punkter for blant annet seksuelt overfall og voldtektsforsøk mot en stuepike på et luksushotell i Manhattan i mai måned.

- Stuepiken innrømmer løgn
I et brev til Strauss-Kahns advokater har påtalemyndigheten slått fast at den guineanske stuepiken har innrømmet å ha avgitt falsk forklaring. Innrømmelsen skal ha kommet i en asylsøknad.

Stuepiken har ifølge påtalemyndigheten løyet om hva som skjedde i etterkant av det påståtte overfallet i 28. etasje på luksushotellet.

Stuepiken fortalte først at hun ventet i gangen helt til Strauss-Khan forlot rommet før hun varslet om episoden.

Men nå innrømmer stuepiken at hun rengjorde et hotellrom før hun returnerte til Strauss-Kahns rom og rengjorde det. Deretter varslet hun ifra til sin overordnede om det angivelige overfallet, skriver The New York Times.

- Hun fabrikkerte forklaringen med hjelp av en mann som ga henne et lydopptak som hun lærte seg utenat, lyder brevet.

Stuepiken har tidligere påstått at hun ble utsatt for en gruppevoldtekt i hjemlandet Guneia. Men nå har hun innrømmet at også dette er løgn, skriver avisen.

Les også: Ny vending i Strauss-Kahn-saken

Nyheten om løslatelsen kommer samtidig som amerikanske medier sår tvil om troverdigheten til stuepiken. The New York Times viser til kilder i politi og påtalemyndighet som hevder stuepikens forklaring slår sprekker og at hun gjentatte ganger har løyet etter at hun først framsatte beskyldningene mot franskmannen 14. mai.

De rettsmedisinske testene som viser at det har vært seksuelt samkvem mellom stuepiken og Strauss-Kahn skal det likevel ikke herske tvil om, og kvinnen holder fast ved at hun ble angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere