RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre: - Arbeider aktivt for Kongo-fangene

Foto: Junge, Heiko
Sist oppdatert:
Utenriksministeren sier norske myndigheter jobber aktivt for å finne en løsning for dødsdømte Moland og French.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier norske myndigheter jobber aktivt for å finne en løsning for drapsdømte Tjostolv Moland og Joshua French, som sitter fengslet i Kongo.

Det sier Støre i et svar til Dagfinn Høybråten (KrF), som nylig sendte et brev til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og spurte hva som ble gjort for å få de to drapsdømte nordmennene hjem fra Kongo.

I svarbrevet skriver utenriksministeren at norske myndigheter har pekt på den vanskelige humanitære situasjonen de fengslede befinner seg i.

Tjostolv Moland og Joshua French er i tre rettsinstanser dømt til døden for drapet på sjåføren Abedi Kasongo. For å få fortgang i prosessen med soningsoverføring til Norge, valgte de å ikke anke den siste dommen fra juni 2010. I desember ble de overflyttet fra Kisangani til et fengsel i hovedstaden Kinshasa. Snart har de sittet tre år i fengsel i det sentralafrikanske landet.

De har søkt om både benådning og soningsoverføring. Ifølge Støre har det kommet signaler fra kongolesisk side om at begge disse alternativene kan være aktuelle. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere