RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre: - Ikke aktuelt med militær maktbruk

Oslo (NTB): Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at militær innblanding i den blodige krisen i Syria er uaktuell politikk. Han påpeker at situasjonen er mye mer sammensatt enn den var i Libya da vestlige fly gikk til angrep i fjor.

Det var Høyres leder Erna Solberg som i den muntlige spørretimen onsdag tok opp det blodige opprøret i Syria og myndighetenes brutale framferd mot eget folk.

Hun viste til at Sikkerhetsrådet er lammet på grunn av russisk motstand og ville vite hva Norge kan gjøre for å øke presset mot vetomaktene Russland og Kina.

Støre delte beskrivelsen av at det hersker en borgerkrigslignende tilstand og sa at Norge med klar røst har gitt sin støtte til Den arabiske ligas bestrebelser på å få det sittende regimet til å gå av.

- Ligaen er den nærmeste til å lede denne prosessen. Syria er mye mer komplekst enn Libya. Det er vanskelig å få oversikt over hvem som egentlig sitter med makten, og hvem som utgjør opposisjonen. Det er en fragmentert bevegelse uten enhetlig mål og retning. De fleste ledeskikkelsene bor i utlandet, særlig i Frankrike, sa Støre.

Frps Morgen Høglund ville vite om det under noen omstendighet kunne være aktuelt for Norge å støtte en militæraksjon som ikke er hjemlet i FN, siden Sikkerhetsrådet synes lammet i denne saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere