RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre: - Ikke flere kvoteflyktninger


På spørsmål om Norge bør ta imot flere flyktninger, med den krisen som er i Europa, svarte Ap-lederen at Norge bør holde fast ved det opplegget vi har nå.
På spørsmål om Norge bør ta imot flere flyktninger, med den krisen som er i Europa, svarte Ap-lederen at Norge bør holde fast ved det opplegget vi har nå.
Det er ikke noen automatikk i at Norge skal ta imot flere enn de 8.000 kvoteflyktningene, selv om flere tar seg til Norges grenser, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiets leder måtte svare om flyktningsituasjonen da han gjestet NRKs valgstudio torsdag kveld og ble utspurt av programleder Anders Magnus.

– Vi har planlagt å ta imot 8.000 kvoteflyktninger, de som sitter i leirer og ikke har noe sted å vende tilbake til. Det er vi i gang med. Den avtalen ligger fast, og det skal vi gjennomføre, sa Støre.

– Og så kommer det jo folk som søker asyl til våre grenser, og vi har ikke oversikt fra måned til måned over hvor mange det er. De må få individuell behandling og vurderes ut fra det regelverket vi har, som skal være et forutsigbart, strengt og rettferdig regelverk, fortsatte han.

På spørsmål om Norge bør ta imot flere flyktninger, med den krisen som er i Europa, svarte Ap-lederen slik.

– Jeg mener vi skal holde fast ved det opplegget vi har nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere